2020-05-07
元朗餐厅多箩箩,要拣去边度食,真系上网揾揾做功课。今次拣咗呢间系元朗图书馆附近,对出个条整车街上,如果唔系上网揾,外来人真系未必知道有呢间餐厅。单睇门口嘅价钱好吸引。系呢段经济困难嘅时间,大家应该仲可以负担得起!比起订座时间早到咗10分钟,女侍应立即拉门招呼我入餐厅坐。餐厅座位唔多,所以大家记得要订位喇一坐低就有支咁靓靓嘅薄荷蒸馏水,正吖。。。望下餐牌今晚是日餐汤系南瓜汤,甜度刚刚好,如果可以煮得更浓稠点就更加好味。。。纽西兰肉眼扒8安士,份量十足。肉眼扒7成熟,都冇好难切开,又冇好鞋口噃。。。全场最正嘅猪手嚟喇,真系色香味俱全。个猪手份量比我预期及想像中更加好。个皮烧到啱啱好,脆卜卜,而且啲肉都好好咬口。绝对系非一般,系非一般好食过好多德国餐厅呀,呢啲咁嘅价钱我哋可以系边度揾呀。我决定左我要再食多几旧猪手,同埋要过嚟呢到食多几饭。。。
比起订座时间早到咗10分钟,女侍应立即拉门招呼我入餐厅坐。
餐厅座位唔多,所以大家记得要订位喇
一坐低就有支咁靓靓嘅薄荷蒸馏水,正吖。。。
望下餐牌