2024-01-30
一入到「男人厨房」,个环境得闲晒晒,唔洗嘈嘈吵吵食嘢,好有feel!开餐就黎咗德国肠拼盘。话说,啲肠真系好有口感,咬落去哗啪哗啪嘅,至于薯条就系正宗golden crisp,蚝油薯条真系顶级好味!之后蒜蓉包就有啲平平,蒜香够哂,但包身差啲火候,热辣辣先至交足功课。然之后𠮶碟焗海鲜宽面就算啦,海鲜多但成碟汤汁少得可怜,有啲干身。不过,快将眼光转过去犒赏自己最爱嘅pizza同埋猪仔骨!🍕🍖👀 一讲起pizza,手拉饼皮好嘢,得意得来韧性够,上面满满的芝士拉丝咁趣味十足!食到最尾,BBQ曼克顿猪仔骨味道真系正,烤得香口、酸酸甜甜嘅汁液好夹,正!仲有那个冻朱古力同热咖啡嘅对比,一冻一热嘅体验,冻朱古力浓郁得嚟唔会太甜腻,咖啡香浓得来又唔会过苦,咁嘅搭配令人回味!好喇,就系咁,食到开心就算,毋须太计较。食饱食足,朋友们笑口常开,今晚呢顿饭,简直系满足到我哋每个人👌🏼。