2024-08-20
🫖呢日猪先生系鸡地做完尖, 我哋就入咗隔离呢间大滚友打个靓边炉😙 天气咁热梗系嗌番个消暑冬瓜瑶柱锅啦佢原只冬瓜上锅, 冬瓜锅仲加咗海量材料, 包括虾肉, 瑶柱, 素翅等等, 劲有气势!!! 系落肉之前, 我哋2个已经饮咗几碗冬瓜汤解渴消暑😋我哋再嗌咗份细嘅牛肉拼盘, 虽然佢系细份, 但都包劲多唔同牛部位嘅牛肉, 有和牛粒, 雪花牛, 牛颈脊, 牛小排等等, 食到我哋劲和味! 另一份肉就嗌咗幼嫩橡果猪同手打蟹子鲜虾丸, 虾丸超弹牙, 当然仲有猪生最爱嘅牛柏叶, 劲大份, 又爽脆😬 最后当然要整番个蔬菜拼盘balance下啲肉啦🫡 店员仲推荐我哋试火焰焦糖豆腐花, 冇谂到黄糖点火后会烧到变焦糖!!! 配埋超滑嘅豆腐花简直超夹!