📍元朗天龙咖喱钟意食咖喱既我黎到元朗决定试试呢间天龙咖喱,位置唔算远,大棠路轻铁站行6分钟左右就到👍🏻好好彩唔使等位就食到,因为餐厅keep 住有客人排队,一坐低老板就好热情咁介绍餐牌嘅内容,最后我哋order咗咖喱鸡扒饭同埋葱油三黄鸡饭。✌️佢哋嘅咖喱特别之处就系唔系剩系得咖喱汁,入边有洋葱碎搭配薯仔,令到个咖喱汁有唔同嘅层次感,丰富嘅口感咖喱配搭酥饼同埋白饭系一流💦而葱油三黄鸡快有屋企住家饭嘅感觉,葱油味浓厚得来又唔会抢咗鸡肉本身嘅味道,食物分量充足之余,肉类嘅火候都控制得好好,鸡肉唔会觉得鞋👍🏻至于小食方面,叫咗个蔬菜虾卷同埋咖喱酥饼,虾卷食落去口感非常弹牙,而且好好有浓郁嘅虾味,而酥饼配埋咖喱汁,可以话系贴近地道中东食物嘅水准另外佢餐牌上面仲有素食嘅咖喱选择,健身人士同埋素食主义者都可以黎试吓,重点系性价比极高,人均消费70至100推介唔食得辣嘅人都可以试吓,因为佢嘅咖喱(小辣)唔系话好辣,我会用好惹味来形容,如果两个人过嚟食饭嘅话,建议一个配搭饭一个配酥饼😝温馨提示钟意Tyson Yoshi嘅一定要入嚟听住歌食咖喱🥰🍛
📍元朗天龙咖喱

2023-07-30