2018-03-15 207 浏览
又系食极都仲有新野既元朗!今次又系食日本野呀yeah😛 一入到去就觉得佢既布置同座位都好有日本既味道。唔知食物方面会唔会有惊喜呢...... 我同朋友都钟意食鳗鱼同鳝,所以一于黎个鳗鳝大餐!活鳗寿司...哩个好有惊喜!鳗鱼够厚肉,烧得皮脆肉嫩,重点系仲系好juicy!而且好长好大条,起码长过旧饭三倍啊😆白鳝串...其实同上面果个好似,但佢就更长更厚身!质感爽弹。老板爆鳗焗卷...店员推介,我地一于试下啦,鳗鱼寿司加左沙律酱同芝士再焗,味道酸酸地几特别既,面头仲有d脆糖同蟹子,口感更有层次。建议要两三个share会冇咁腻。蒲烧活鳗牛乳炒蛋丼...鳗鱼好大块😱虽然切开左,可想而知未切果阵有几夸张!而且佢非常厚身,肉质弹性又juicy,鳗鱼汁够我捞哂成碗珍珠饭!安格斯牛肉汤稻庭乌冬...牛肉一片片,估唔到有成八片咁多!乌冬就一般,口感比较淋。厚烧牛舌...厚身既牛舌烧得够爽嫩,面头有黑椒同盐调味。抹茶...其实个打发器只系装饰,因为师傅已经一早打发到起泡,同埋佢冇甜味,系真正纯抹茶。甜品套餐...包括有朱古力心太软、豆沙糯米糍同焦糖炖蛋。当中最爱炖蛋,面头焦糖焦脆,炖蛋又够奶滑有蛋香。

我同朋友都钟意食鳗鱼同鳝,所以一于黎个鳗鳝大餐!

白鳝串

老板爆鳗焗卷
老板爆鳗焗卷

厚烧牛舌

厚烧牛舌...厚身既牛舌烧得够爽嫩,面头有黑椒同盐调味。
抹茶

甜品套餐