2017-07-24 292 浏览
哩间水产店既前身都系一间放题店,点知开左两年我都仲未有机会试,就转左做哩间以水产加放题做招来既矶烧食店!矶烧喺元朗区黎讲真系好少见,衬佢开左冇耐就一于试下!我同朋友六点松d到,已经见到几乎满场!原来七点前离座每人唔洗$200,计落都几抵食嫁。一坐底,店员就主动同我地讲会上左一盆海鲜拼盘先,其他海鲜再自己剔纸仔。哩个拼盘好正!有海虾、鲜鲍鱼、贵妃蚌、蟹盖同埋生蚝,哩盘海鲜真系够哂鲜,鲍鱼同贵妃蚌最正😋鲍鱼肉质够淋又有弹性,贵妃蚌大大只够爽口又够鲜甜!刺身… 三文鱼刺身虽然唔系好大片,但就好厚身!味道新鲜有三文鱼既油脂香。另外荣螺片同象拔蚌都好爽口,甜虾亦唔差,虾头仲有唔少虾膏嫁!寿司…我钟意哩度既寿司,因为我觉得放题既寿司一定要饭少!而且佢俾我既感觉系新鲜整,寿司饭微微暖,上面既鱼生就好新鲜!芝士肉酱焗茄子…哩个系unexpected咁好食,因为出面好少会咁整,茄子整得够淋,但又唔会夹到烂,配上满满蕃茄味既肉酱同拉丝芝士,系一个可以送十碗饭既小菜😂😂蟹子芝士BB薯… 本身以为系日本蕃薯仔,其实原来系炸香左既薯仔粒!上面就铺上拉丝芝士同蟹子!又一新惊喜,不过就油腻d,最岩三、四个朋友开心s

鲜鲍鱼

贵妃蚌

寿司…我钟意哩度既寿司,因为我觉得放题寿司一定要饭少!而且佢俾我既感觉系新鲜整,寿司饭微微暖,上面既鱼生就好新鲜!

蟹子芝士BB薯… 本身以为系日本蕃薯仔,其实原来系炸香左既薯仔粒!上面就铺上拉丝芝士同蟹子!又一新惊喜,不过就油腻d,最岩三、四个朋友开心share喇!

自助饮品柜、甜品柜、前菜区…有Apple Cider!任饮😍 当然仲有好多罐装同茶包啦! 甜品都有六、七款,试左佢既cake同埋蓝莓雪糕波,第一次见就咁一球既雪糕,味道几好几天然。而前菜都不外乎沙律菜、八爪鱼、螺肉粒、青瓜丝、蟹柳,仲有我好钟意既蟹子!

蓝莓雪糕波
芝士肉酱焗茄子