2023-08-08
前排闭关在家,今日终于放监觅食😮💨 听朋友讲元朗开咗间新川菜,就嚟试试佢!!餐厅装修系古代客栈风,令我置身穿越时代,啱晒打卡😝 呢到有鱼缸养住鱼,即叫即㓥保证新鲜😳除咗有酸菜鱼、水煮鱼、烤鱼、麻辣火锅仲有小炒 好多款式老檀酸菜鱼$188 小辣系用无骨黑鱼片,配菜有豆卜、莴笋、 豆皮、芽菜、宽粉 。鱼片份量都多,酸菜味都够,豆卜索晒啲汁😆 整体唔错 味道都浓但油比较多蒜泥白肉$68有8旧都多,白肉半肥瘦再夹片青瓜,完全无咗肥腻感仲带点清新又爽感觉。个人觉得夹青瓜条口感会再丰富啲姜葱焗生蚝$128蚝以先炸再炒嘅方式去煮,蚝几饱满,同埋都好多葱同洋葱😉 爱葱人士可点花菜炒五花肉$108好多餐厅都系会落酸醋去炒花菜,但佢系落孜然粉去炒,好香🥹🥹成碟都重孜然,五花肉有啲干身整体价钱都尚可,味道不错,谂唔到食咩可以一试👍🏻
老檀酸菜鱼$188 小辣
蒜泥白肉$68
姜葱焗生蚝$128
花菜炒五花肉$108
整体价钱都尚可,味道不错,谂唔到食咩可以一试👍🏻