2022-06-04 353 浏览
夜晚晚,想食饭🤤点少得打冷🍻💁🏻‍♀️元朗新打冷热点蚝仔粥蚝仔粥好鲜甜😋米大小适中呈刚爆开嘅状态🤤蚝仔亦大细适中👍🏻(利申:好抗拒标榜「蚝仔」大大只嘅蚝仔粥🤣),而且洗得好干净,无沙,粥亦无蚝壳碎🤤🤤卤水鹅卤水鹅肥瘦分明,肉质厚实,卤得入味😋另外,热情推介卤水墨鱼片😋虽然无影特写,但好好味,滑、弹、微热、有卤水味,唔会硬胶胶得酱汁味😋小炒皇非常推介小炒皇💯有镬气,而且用料丰富,有干鱿鱼、湿鱿鱼、虾干、虾米、腰果及韮菜🤤属佐酒佳品🍻椒盐鲜鱿拼九肚鱼鱿鱼同九肚鱼唔会粿太多面粉,啖啖都系滋味🤤鱿鱼外脆内弹🤤九肚鱼外脆内软🤤佐酒推介🍻韮菜花蚬肉超好食😋第1次见咁细粒嘅蚬肉😍鲜嫩无沙嘅蚬仔肉同切粒嘅韮菜一齐炒起,食落烟韧又香口,送粥/饭一流🤤嗌咗碗糜(我个碗好多油🤣)嚟送,劲正🤤🤤「碌虾」厨师发板😅听讲啲虾好靓,用卤水汁碌一碌已经好正,跟住叫🤣又真系好味㖞👍🏻豆豉鲮鱼油麦菜
夜晚晚,想食饭🤤点少得打冷🍻💁🏻‍♀️元朗新打冷热点

韮菜花蚬肉  拼  糜

「碌虾」