2024-01-02
朋友叫我去试元朗果间美鱼餐厅,话系巨无霸鱼锅担得起场面。入到去,店舖设计有中式骨子,好有特色。叹头先啦,叫咗碗芫茜滋味浓郁嘅鲜鱼汤,入口鲜美得嚟唔腻口,啱晒解馋。跟住,眼前这条烤鱼,香辣得嚟唔会太过,啲鱼肉嫩滑得嚟丝毫唔会火腩🌶️,真系食得出新鲜。随便一夹,鱼皮系咁滑,肉质鲜而唔腻,夹埋同煮嘅芽菜一齐食,清口得嚟又开胃。件事仲有得拣,我点咗个汤底一边酸菜一边微辣,酸酸地又带点提味,呢个配搭真系靓绝👌!别以为呢度得煲仔鱼好味,韭菜饼都不得了,外脆内软,唔油腻,啖啖香😋。 最后,友人推介嘅手工麻辣牛肉,辣中带微甜,肉质爽口弹牙,啲辣椒丝爽脆,一啲都唔涩。总括黎讲,食物质素著实唔错,服务都好贴心。肚仔饱饱之余,仲发现店家有提供冰粉叹,真系饮落口感清新,完美收尾🍧。 下次,我一定要再嚟,带埋啲爱食辣嘅铁齿朋友!
查看之前的留言 ()