2021-03-29
呢间系我由细细个食到大嘅印度餐厅(据我了解老板好似系巴基斯坦人),自从石岗咖喱屋由又新街搬到而家位于大马路嘅新舖,我都未去食过。因为平时去开安宁路𠮶间蓬莱咖喱屋。今次一行四人,食咗两个商务午餐、一个午餐同一个学生午餐。1️⃣鸡汤呢个汤质感少少似马蹄露,再加蛋花青豆,口味似系欧洲嘅唐餐,个人不太喜欢。2️⃣蔬菜咖喱角🥟🥠呢个几好食,咖喱够辣够晒过瘾,外皮亦都几脆口。附上嘅酱汁亦都好香浓,唯独是觉得唔够热,如果可以热啲就正。3️⃣牛、羊咖喱🥘🥘我唔系南亚人,冇办法评论正唔正宗,我只可以讲呢度嘅咖喱够味,够香。不过比起其他我食过嘅咖喱,呢度嘅咖喱偏油腻,基本上食落口成啖油,减紧肥嘅人可能唔钟意。4️⃣串烧五香鱼咖喱、铁板烤鸡🥘我最喜欢的印度菜。呢度个油份控制得好好,唔会好似其他餐厅咁,食完之后剩返成碟油喺度。5️⃣跟餐𩠌印度饭、原味及蒜香薄饼🍕呢度值得一赞,大多餐厅只可以二择其一,但呢度系饭加薄饼全奉。6️⃣饮品份量几足,茶香柠檬靓🍋服务💁🏽♀️💁🏾唔错。中途要求转枱都冇比面色我哋睇。用餐环境觉得旧铺会有气氛啲,新铺呢度都几阔落。可能之后解除左防疫禁令,又会加返密啲枱凳餐厅定位以午餐角度来讲,算系几抵食👍🏼商务午餐
1️⃣鸡汤
2️⃣蔬菜咖喱角🥟🥠
3️⃣牛、羊咖喱🥘🥘
4️⃣串烧五香鱼咖喱、铁板烤鸡🥘
5️⃣跟餐𩠌印度饭、原味及蒜香薄饼🍕
6️⃣饮品份量几足,茶香柠檬靓🍋
服务💁🏽♀️💁🏾
唔错。中途要求转枱都冇比面色我哋睇。
用餐环境
餐厅定位
以午餐角度来讲,算系几抵食👍🏼
商务午餐$68。午餐$56。学生餐$36