2024-08-23 187 浏览
呢间系元朗既餐厅最近装修重开,入面好靓,座位舒适,好新式好似Café 咁靓! 食物都系主要西式为主,见到有推出2人餐,都几抵食,就直接叫呢个餐!套餐会包餐汤同包,简左罗宋汤同埋是日的南瓜汤。罗宋汤好足料,好好饮。南瓜汤好creamy,带有南瓜原有既甜味! 包有2款,仲有提供酸种面包! 前菜有2款,有胡麻核桃沙律同埋自家腌制刁草三文鱼,第一次试呢个口味,刁草闻落香气四溢,味道酸中带甜,非常开胃! 主菜 – 纽西兰牛肉眼扒配薯菜 (五成熟)牛扒熟度岩岩好,唔会好难咬,好易切,好香! 旁边既薯菜款款蔬菜食落都好新鲜,好juicy ,唔会干。红酒汁炖牛面肉配薯蓉平时少食牛既我都完全接受到呢款,牛肉炖到好软糯,好入味。薯蓉好好食,系好香牛油味,而且好creamy。甜品就简左意式奶冻,好滑既奶冻,好食!而家做紧推广,野饮转佛手柑茶系免费,好清新又唔会太甜,几好既选择。

主菜 – 纽西兰牛肉眼扒配薯菜 (五成熟)

红酒汁炖牛面肉配薯蓉
甜品就简左意式奶冻,好滑既奶冻,好食!