2024-07-21 58 浏览
❣️夜晚做完运动系附近觅食,发现左呢间大排档。一于入去试下。室外有传统式大圆台,一大班人都唔怕冇位。亦可以选择坐室内。店员美女姐姐十分好客,介绍了几个招牌菜给我地。🌟招牌即烧鸡打卡之选!使用大瓦缸炭火慢烧而成。即叫即整,制作需时。如果想食就要一坐低就order。烧到外表金黄,鸡油一滴滴慢慢下来。入口皮脆肉嫩,爆汁Juicy。可以自行挑战刀法斩鸡,亦可以叫师傅帮手切。🌟炭烧猪颈肉 🐷泰式风味猪颈肉,外表焦香,炭香味重。不会过熟啱啱好!肉质好爽脆,配上自家制酸辣汁超级醒胃。🌟啫啫通菜虾酱煲 🥬事缘系闻到隔篱枱个通菜煲好香!即刻叫一个,果然冇令我失望!超级啫啫,劲香口。而且啲通菜又唔会啫到好老,十分清甜。🌟拔丝咕噜肉 🍍必点!采用多瘦少肥猪肉,炸粉超薄,入口啖啖肉有口感,而且炸得啱啱好,肉质鲜嫩弹牙,一点都唔会肥腻。新鲜菠萝带出菠萝咕噜肉的风味。再加上拔丝的酱汁,简直冇得输🤤❣️总括而言,小菜真系份量好多!而且价钱又亲民,大班人来呢度真系非常适合。最紧要系呢间大排档开到凌晨四点,绝对系宵夜之选👍🏼

🌟招牌即烧鸡

🌟炭烧猪颈肉 🐷