2024-05-17 101 浏览
上次黎到缘聚已经觉得呢到食物种类好多,而且质素都好唔错,今次再带母亲大人嚟呢度encore。刺身方面佢哋嘅选择好多,我哋叫咗三文鱼,油甘鱼,希灵鱼,吞拿鱼,甜虾等等每一样都厚切而且肥美鲜甜。寿司一样系细细旧,可以试到好多唔同款式。呢度仲有即开时令生蚝可以叫,生蚝都几肥美新鲜,都算系几有水准。我自己就好钟意佢嘅海胆手卷同埋火炙左口鱼边手卷,海胆味道好鲜甜,火炙左口鱼边就烧到好香嘅油脂味,而且手卷嘅Size细细旧,食落去就啱啱好,唔怕会太饱。清酒煮蚬都煮得几入味,而且入边完全唔会话有沙。冰火鹅肝多士嘅鹅肝系煎到表面好香脆热辣辣,一入口就食到满满嘅鹅肝油脂香,配埋多士一齐食就啱啱好唔会感觉太油腻。炸物方面,我哋叫咗榴梿炸弹,紫芯香芋丸,同埋芝麻炸鸡翼。全部都系新鲜炸起,表皮够晒香脆。除咗雪柜嘅自助饮品,仲可以喺佢嘅手机𠮶度拣唔同嘅饮品,酒精类嘅选择都好多,叫咗呢杯麒麟生啤,衬埋佢啲刺身寿司炸物就大满足。木糠布甸size都好迷你,可以啱啱好满足到自己嘅甜品胃,又唔惊会太饱。母亲大人叫咗呢杯绿茶红豆忌廉窝夫,佢话绿茶味非常浓郁,呢杯嘢十分邪恶,但系值得一试。同上次一样今次嘅放题完全冇漏单,体验非

同上次一样今次嘅放题完全冇漏单,体验非常唔错,今餐真系大满足。