2024-12-05
【元朗超正港式茶楼荃湾都有得食🫖老冯茶居】-🫖老冯茶居🫖系小编元朗嘅爱店😌估唔到系荃湾都揾到佢嘅踪影😋一于试吓佢系咪都咁正先😚-茶楼装修同元朗一样充满怀旧风味😌绿色格仔地砖、鸡毛扫、窗台式冷气机、收音机📻好似返咗七八十年代嘅老香港🤣点心款式多,今次小编试咗啲新嘢😛等我同大家一一介绍啦!-😋招牌牛腩肠粉🐮$39牛腩比得几足,半肥瘦带啲筋膜,食落口感唔错👍🏻肠粉软滑,淋上香甜腩汁😂另类嘅牛腩河~好味指数:🌕🌕🌕🌕🌗-😋四宝滑鸡扎🍗$33鸡扎有两件,腐皮包住滑捋捋嘅鸡,软绵绵嘅鱼肚同冬菇吸收晒鸡肉嘅精华🤩正!好味指数:🌕🌕🌕🌕🌗-😋老冯鲜虾饺🦐 $36食点心点少得虾饺😌虾饺晶莹剔透,外皮烟韧,入面嘅虾肉非常弹牙😚好味指数:🌕🌕🌕🌕🌘-😋姜汁炖鲜奶🥛 $20姜汁浓度啱啱好唔会太辣🤩炖鲜奶奶味浓郁😍而且好幼滑好味指数:🌕🌕🌕🌕🌑-😋老冯咸水角 $20外皮炸得香脆🥰甜甜地味道有啲似煎堆😋中间有啲肉碎😚咸甜交集非常可口好味指数:🌕🌕🌕🌕🌘-😋虾酱蒸腩仔饭 $43用「钵仔」蒸出黎嘅饭特别干爽😜粒粒分明🍚腩仔偏肥油脂渗入白饭度几香口😛虾酱味都好浓郁😗不过略嫌太重口味🙂↕️好味指数:🌕🌕🌕🌕🌑-📍老冯茶居
😋招牌牛腩肠粉🐮$39
好味指数:🌕🌕🌕🌕🌘
😋虾酱蒸腩仔饭 $43
好味指数:🌕🌕🌕🌕🌑
📍老冯茶居
荃湾:荃湾众安街68号荃湾千色汇ll期地下G30-G33号舖
元朗:元朗大棠路66号地舖
元朗:元朗西菁街9号富盛大厦地下5号舖
大埔:大埔安慈路1号海宝花园14号地舖
💸人均消费:$100 (包括每位$6茶芥)