3天前
通常d宝藏小店都系隐藏喺后街小巷,今日就响后巷揾到一间食日式汤面,丼饭,沙律嘅用心小店。一间舖头嘅嘢食唔一定要多,最紧要精!佢主打系卖三款🌟自家制汤底嘅汤面 。我同朋友分别试咗两款唔同嘅汤底。鲜虾味噌汤🍜蟹肉海老🍤配赞岐乌冬$78💫汤底: 味噌汤唔会咸,好有虾味,而且汤底好香有日本拉面嘅感觉,最重要系食完唔会口渴,摆脱一贯对日式拉面食完会口渴嘅想法。💫赞岐乌冬: 浸落汤底好入味,口感烟韧。💫大虾爽口 配料好丰富👉🏼有虎虾、蟹肉、鸣门卷、味付笋片、葱花、紫菜丝、芝麻、炸干葱。寿喜烧汤底🍜面面俱到-面全食 🍲配香港传统手工蛋面$88💫汤底:系用骨汤做base去煲,味道少甜,咸度适中。💫香港传统手工蛋面: 系传统港式面,好弹牙,有蛋香味,而且面质好滑。💫面全食配料丰富 👉🏼牛肋条唔会太冧太轫、豚软骨炆得好冧、猪皮脆脆、虎虾、蟹肉、鸣门卷、味付笋片、葱花、紫菜丝、芝麻、炸干葱。😋加$20套餐好抵食👍有唐扬炸鸡+饮品。🐔小食: 烧汁鸡皮饺子$38好特别,之前未食过,鸡皮炸好脆,包住爆汁猪肉馅,而且有5件,值得一试。❤️整体价钱良心,用料用心嘅宝藏小店✏️穿著校服于6点前惠顾可享9折优惠💕全日堂食免加
一间舖头嘅嘢食唔一定要多,最紧要精!
佢主打系卖三款🌟自家制汤底嘅汤面 。
我同朋友分别试咗两款唔同嘅汤底。
鲜虾味噌汤
🍜蟹肉海老🍤配赞岐乌冬$78
💫赞岐乌冬: 浸落汤底好入味,口感烟韧。
寿喜烧汤底
🍜面面俱到-面全食 🍲配香港传统手工蛋面$88
💫汤底:系用骨汤做base去煲,味道少甜,咸度适中。
😋加$20套餐好抵食👍有唐扬炸鸡+饮品。
🐔小食: 烧汁鸡皮饺子$38
❤️整体价钱良心,用料用心嘅宝藏小店
✏️穿著校服于6点前惠顾可享9折优惠
💕全日堂食免加一