🎀元朗。藏於小巷內的日式平價麵館🍜🎀🪄店名* #麵麵俱到🔮地址* 元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下48號舖🔮🗾分店地區🗾 沒有分店💰價錢$214 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_元朗剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_日本菜➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵元朗真係好多特色小店 今次去既呢間系超隱秘 收埋系暗巷😂真係要靠gps先搵到~舖頭空間唔算大 大約可以容納十多人 但裝修十分別緻 有好多日式裝飾佈置 排滿日式紙傘既著光燈籠 牆身貼滿特別poster及掛布 任何一個位置都好適合打卡📷🍽️食物質素🍽️呢一間港式小店做全日免加一優惠學生仲可以仲可以九折 超級划算 餐牌設計得十分精美 入面有齊各款拉麵,沙律,丼飯 價格相宜👍裡面介紹得好詳細 份量都好飽足感😆👀評分💖💖💖💖🪄 日式濃汁燴牛肋條壽喜燒湯麵 配餐沙律汽水+$12 $84呢一碗麵我哋叫咗香港傳統手工蛋麵 賣相係比較粗身 質咁係較硬身及輕微蛋香味 主要配料有牛肋條,鳴門卷,味付筍片 份量感十足 牛肋條都炆得幾冧 而且鳴門卷勁厚切😯呢款壽喜燒湯底系混合大量蔬菜香料大
🎀元朗。藏於小巷內的日式平價麵館🍜🎀

🪄店名* #麵麵俱到
🔮地址* 元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下48號舖🔮
🗾分店地區🗾 沒有分店
💰價錢$214 (2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐廳環境🎵

🍽️食物質素🍽️

👀評分💖💖💖💖
呢一碗麵我哋叫咗香港傳統手工蛋麵 賣相係比較粗身 質咁係較硬身及輕微蛋香味 主要配料有牛肋條,鳴門卷,味付筍片 份量感十足 牛肋條都炆得幾冧 而且鳴門卷勁厚切😯呢款壽喜燒湯底系混合大量蔬菜香料大骨熬制高湯做基地 口感濃密擁有香濃醬油味 所以食落去甜味較出 同平時食開嘅湯有少少分別 呢個set我哋仲跟埋沙律 佢嘅菜份量都頗多 夠曬抵!

👀評分💖💖💖💖
🪄 蟹肉海老鮮蝦味噌湯烏冬 配餐炸雞汽水+$20 $98
而另外嗰碗我哋就揀咗日本讚岐烏冬
比起平時嘅烏冬會比較粗身 而且食落去都幾煙韌 裏面嘅主要配料有虎蝦,蟹肉,鳴門卷,味付筍片 份量咁一樣都係好滿足 而且食材夠曬新鮮 唔會有腥味或者雪藏感 而呢一款湯底係以黃豆做主料嘅味噌湯 混合鮮蝦香味製造先鹹後回甘 我個人較喜歡呢一款 飲落去會較濃鬱可口😗

👀評分💖💖💖💖💖
🪄 椒鹽炸雞軟骨$32
之後我哋仲叫咗呢一款小食 呢個價錢真係超抵 滿滿一大碗雞軟骨 仲要係即刻炸 而且啲雞軟骨大大舊 卜卜錯😍

(5個💖為最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
🎈服務態度*💌💌💌💌💌
  • 雞軟骨
  • 蟹肉海老鮮蝦味噌湯麵
2024-07-06 1049 浏览
聽聞元朗美食眾多嘅雞地新開咗間和風湯麵店,鋪頭隱藏於一條小巷子入邊!店內裝修相當之和風,餐廳又播住輕快日文歌,係滿滿嘅日本氣氛啊~日式濃汁燴牛肋條壽喜燒湯烏冬💰HK$72牛肋條好有口感,唔會太冧亦唔會太韌!烏冬係選用咗讚岐烏冬,口感煙煙韌韌,掛汁又入味!日式濃汁嘅味道甜甜酸酸幾特別,而湯底就用咗骨湯製成,係一碗有靈魂既湯底啊~升級沙律套餐💰+HK$12沙律份量多~蟹肉海老鮮蝦味噌湯麵💰HK$78呢碗湯麵配料豐富,好多蟹肉,大蝦肉質爽口!麵底方面仲可以揀傳統港式麵 — 手工蛋麵,麵質相對地比較有筋性同彈牙,而且又有淡淡嘅蛋香味!個湯底亦好特別,味噌嘅味道係先鹹後回甘,蝦味亦好濃郁,整個湯底嘅香味會令人覺得有種係北海道拉麵嘅感覺~升級唐揚炸雞套餐💰+HK$20唐揚炸雞即叫即炸,外層香脆,第一次食炸雞一咬落去係爆哂汁嘅,肉質香嫩,令人回味無窮~明太子吉列炸蝦💰HK$25吉列炸蝦同樣都係新鮮滾熱辣,外酥脆內爽口,冇得輸~總括來講,加錢升級做套餐真係超抵食啊,包埋沙律/小食同埋飲品,價錢超值!店員服務態度又好好,真係入元朗必食嘅有誠意小店~

日式濃汁燴牛肋條壽喜燒湯烏冬💰HK$72

蟹肉海老鮮蝦味噌湯麵💰HK$78
蟹肉海老鮮蝦味噌湯麵

升級唐揚炸雞套餐💰+HK$20

明太子吉列炸蝦💰HK$25
吉列炸蝦同樣都係新鮮滾熱辣,外酥脆內爽口,冇得輸~
明太子吉列炸蝦

2024-07-05
日式濃汁燴牛肋條壽喜燒湯烏冬
沙律
蟹肉海老鮮蝦味噌湯麵
明太子吉列炸蝦
📍「麵麵俱到」- 元朗今次食食食之旅黎到元朗😌雞地不嬲多野食,今次經過見到小巷入面開咗間日式小店,裝修佈置充滿日本🇯🇵風情,所以決定試試佢😎📷餐廳位於鳳攸南街,店面比較細,大約10個位左右,裝修走日本🇯🇵居酒屋🏮風,屋頂排滿日式紙傘同燈籠🏮,醬身貼滿poster 同掛布,猶如置身日本☺️🍴麵麵俱到-麵全食配壽喜燒湯烏冬套餐(配唐揚雞)💰HK$108✨推薦指數:7.5/10咩麵想試嘅朋友仔可以揀呢款,有齊牛肋條、豬軟骨、豬皮脆脆、虎蝦、蟹肉、鳴門卷、味付荀片、紫菜絲、乾蔥,整體極豐富澎湃 😙蟹肉份量都幾多,牛肋條幾入味但乾身咗少少,豬軟骨幾大舊,虎蝦都幾大隻,食唔到雪藏味,口感都算彈牙,男仔食都夠飽肚😇湯底用咗壽喜燒汁,味道甜甜哋,烏冬用咗讚岐烏冬,口感淋身啲幾煙韌,份量多而且幾掛汁😙唐揚雞有3件,新鮮炸起,餡得都幾入味不過炸粉厚咗少少🤏🏻成個set 仲送埋飲品,幾豐富😙🍴蟹肉海老鮮蝦味味噌手工蛋麵(配沙律)💰HK$90✨推薦指數:8/10呢款有虎蝦、蟹肉、鳴門卷、味付荀片、紫菜絲、乾蔥,虎蝦都係大隻彈牙,蟹肉夠多配料好豐富🤗味噌湯底幾香唔會過鹹,有北海道拉麵feel,配上傳統港式傳統手工
📍「麵麵俱到」- 元朗

今次食食食之旅黎到元朗😌

🍴麵麵俱到-麵全食配壽喜燒湯烏冬套餐(配唐揚雞)
💰HK$108
✨推薦指數:7.5/10
唐揚雞有3件,新鮮炸起,餡得都幾入味不過炸粉厚咗少少🤏🏻
成個set 仲送埋飲品,幾豐富😙

🍴蟹肉海老鮮蝦味味噌手工蛋麵(配沙律)
💰HK$90
✨推薦指數:8/10
味噌湯底幾香唔會過鹹,有北海道拉麵feel,配上傳統港式傳統手工蛋麵,口感幾彈牙,不過無烏冬咁掛汁😗
沙律🥗份量幾多,配埋芝麻醬食好開胃☺️

🍴燒汁雞皮餃子
💰HK$25
✨推薦指數:8/10
呢份小食有5️⃣件,用雞皮包住豬肉再炸,
啱啱上嚟嗰時熱辣辣,個皮好脆,餃子肉唔會話好多好大隻,但係好Juicy,面頭啲汁有少少辣加咗啲七味粉,整體嚟講呢個小食幾好食😋

🍴明太子醬吉列炸蝦
💰HK$50
✨推薦指數:7/10
一份有3️⃣隻炸蝦,明太子醬淋上面,不過味道唔算濃,炸蝦嘅炸粉太厚,食落嘅時候分唔到食緊炸粉定係食緊隻蝦🫨
小食整體嚟講炸嘢比較多,下次有機會反而想試吓雞軟骨😗

用餐时段
👦🏻👧🏻作為元朗街坊,我地最鐘意就係放工係元朗捐窿捐罅搵食,發挖多啲好味嘅街坊小店!今次我地就係屋企附近搵到間好味又抵食嘅麵店,加錢升級套餐套餐價錢抵食!麵食用上香港傳統手工蛋麵,有筋性彈牙又有蛋香味。🍜蟹肉海老鮮蝦味噌湯(沙律套餐) $90蟹肉鮮甜,好有蟹味,而且份量好多,抵食!碗麵仲有四隻大蝦,蝦肉爽彈!海老鮮蝦味噌湯有蝦味,飲落好舒服,鮮味唔會死喊,湯底香味有北海道拉麵feel!我叫左粗麵,麵質彈牙,連湯一齊食好味!沙律調味唔錯,沙律菜新鮮。🍜麵麵俱到麵全食(唐揚雞套餐) $108牛肋條好軟腍入味,中間仲有好腍嘅牛筋,好有牛味好食!豚軟骨夠入味,中間軟骨脆口,口感一流。仲有好多配菜,豬皮脆脆,蟹肉,鳴門卷,每一樣都好好味!跟餐唐揚雞好脆好夠熱,點沙律醬食好滋味!🐤椒鹽炸雞軟骨 $32雞軟骨好脆口,炸粉漿薄身灑上椒鹽真係好惹味!🍤明太子吉列炸蝦 $25炸蝦炸得乾身香脆,配上明太子醬,好好味。🥟燒汁雞皮餃子 $25雞皮又脆又有啲煙韌,咬落去爆汁加上燒汁,味道甜甜地好鐘意!📍 麵麵俱到 (元朗)元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下48號舖

🍜蟹肉海老鮮蝦味噌湯(沙律套餐) $90

🍜麵麵俱到麵全食(唐揚雞套餐) $108

🐤椒鹽炸雞軟骨 $32
雞軟骨好脆口,炸粉漿薄身灑上椒鹽真係好惹味!

🍤明太子吉列炸蝦 $25
炸蝦炸得乾身香脆,配上明太子醬,好好味。

🥟燒汁雞皮餃子 $25
雞皮又脆又有啲煙韌,咬落去爆汁加上燒汁,味道甜甜地好鐘意!

📍 麵麵俱到 (元朗)
元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下48號舖
2024-05-28
用餐时段
今日收工已經天黑,個天仲要落埋雨🌧️ 見到呢間開係巷仔入面嘅小店,雖然只係ꜱᴏꜰᴛ ᴏᴘᴇɴɪɴɢ,但係估唔到性價比咁高,飽到懷疑人生😍 成間舖都好日式~1️⃣ 海苔薯條🍟薯仔控必食🥔 紫菜薯條係即叫即炸,熱辣辣係最好食~ 仲可以升級要黑松露醬添😆2️⃣ 蟹肉海老味噌蝦湯麵🦐當然要試下香港傳統嘅手工蛋麵,傳統港式麵除咗有蛋香味之外,亦都彈牙有筋性,我仲加多咗隻溫泉蛋添🫣味噌蝦湯先鹹後回甘,個ꜰᴇᴇʟ就好似食緊北海道拉麵咁🍜虎蝦爽口,而且配料都好豐富,有蟹肉🦀、鳴門卷🍥、筍片、蔥花等等☝🏻3️⃣ 麵全食🥣讚岐烏冬口感煙韌,湯底用咗骨湯,所以好入味😳 叫得麵全食即係所有配料都有,心大心細絕對要揀呢個🤣 牛肩胛肉質嫩口,ᴄᴘ值好高,而牛肋條就唔會太冧太軔,豬皮脆脆食落脆卜卜同時有點辣🔥 豬軟骨炆得好淋好淋,超入味,全個麵係份量勁多勁澎湃😍4️⃣ 椒鹽炸雞軟骨🐔雞軟骨唔會好細粒,而係粒粒食落口感都好ᴊᴇɴɢ🙈5️⃣ 燒汁雞皮餃子🥟用雞皮嚟取代傳統嘅餃子皮,炸完出嚟好脆,油香十足,裏面識爆汁添🤣 食落係微微辣辣又甜甜哋,好過癮😛6️⃣ 飲品🥤嗌套餐包飲品好抵😳 除咗汽水仲有烏龍茶,同埋竟然有波子汽水,實在是太吸引啦😆

1️⃣ 海苔薯條🍟

2️⃣ 蟹肉海老味噌蝦湯麵🦐

蟹肉海老味噌蝦湯麵

味噌蝦湯先鹹後回甘,個ꜰᴇᴇʟ就好似食緊北海道拉麵咁🍜

3️⃣ 麵全食🥣
麵全食

4️⃣ 椒鹽炸雞軟骨🐔
椒鹽炸雞軟骨

雞軟骨唔會好細粒,而係粒粒食落口感都好ᴊᴇɴɢ🙈

5️⃣ 燒汁雞皮餃子🥟

6️⃣ 飲品🥤
波子汽水

麵全食
椒鹽炸雞軟骨
波子汽水
有時唔想食連鎖餐廳就會係度黎瓹窿瓹罅搵小店🤣今次黎到依度食拉麵🍜鋪頭細細間 只有一張長枱 好似去左日本拉麵小店咁~依間良心小店價錢親民 唔洗$100就食到拉麵 仲要好足料好大碗‼️✿ 麵麵俱到-麵全食配牛肉壽喜燒湯麵 $88 ✿壽喜燒湯底比一般壽喜燒更加濃稠揀左手工蛋麵 麵質硬軟適中有彈牙 口感似拉麵但帶有蛋香 非常掛湯💦配料有超多! 牛肋條、豚軟骨、豬皮脆脆、虎蝦、蟹肉、鳴門卷、荀片牛助條好入味 咬落即化 豚軟骨亦非常軟冧豬皮脆脆就好似食緊泰式船面咁🐷浸落湯度索晒湯汁😈✿ 蟹肉海老蝦味噌湯麵 $78 ✿好香好濃既蝦湯 配上櫻花蝦🦐濃郁鮮蝦味加上味噌先鹹後甘配料有虎蝦、蟹肉、鳴門卷、荀片虎蝦大隻不在話 加上蟹肉另加孑鮮味十足🌊揀左讚岐烏冬 口感煙韌 索晒個湯😆✿ 升級沙律套餐 +$12 ✿ 食個咁濃味既湯麵 梗係要食個沙律清新一下🌱套餐除左沙律 仲有一支飲品~竟然有得揀細個最鐘意既波子汽水!!✿ 升級唐揚炸雞套餐 +$20 ✿ 外皮炸得鬆脆 入面肉質鮮嫩呈粉紅色 油膩感唔重😽依個套餐一樣包飲品 ✿ 燒汁雞皮餃子 $28 ✿ 以雞皮當餃子皮 佢冇我最怕既雞油味即使咬落油脂豐富爆汁都依然惹味
有時唔想食連鎖餐廳就會係度黎瓹窿瓹罅搵小店🤣
今次黎到依度食拉麵🍜

鋪頭細細間 只有一張長枱 好似去左日本拉麵小店咁~
麵麵俱到-麵全食配牛肉壽喜燒湯麵

✿ 麵麵俱到-麵全食配牛肉壽喜燒湯麵 $88 ✿
壽喜燒湯底比一般壽喜燒更加濃稠
牛助條好入味 咬落即化 豚軟骨亦非常軟冧
豬皮脆脆就好似食緊泰式船面咁🐷浸落湯度索晒湯汁😈
蟹肉海老蝦味噌湯麵

✿ 蟹肉海老蝦味噌湯麵 $78 ✿
好香好濃既蝦湯 配上櫻花蝦🦐濃郁鮮蝦味加上味噌先鹹後甘
配料有虎蝦、蟹肉、鳴門卷、荀片
虎蝦大隻不在話 加上蟹肉另加孑鮮味十足🌊

即使咬落油脂豐富爆汁都依然惹味💦
麵麵俱到-麵全食配牛肉壽喜燒湯麵
蟹肉海老蝦味噌湯麵
2024-10-16 8 浏览
🤪繼續發掘元朗區嘅美食,今次搵到隱藏喺巷仔裡麵店 「麵麵俱到」🍜,相當有日本風情🇯🇵🎏🍜麵全食配壽喜燒湯底烏冬$88牛肋條同豬軟骨炆得入味,食落唔會太腍又唔會韌,仲有豬皮脆脆、虎蝦、蟹肉、鳴門卷、付味筍片、蔥花、紫菜絲、芝麻、炸乾蔥,勁多材料鋪滿超豐富,烏冬口感煙靭,仲吸收晒壽喜燒湯底精華。🍜蟹肉海老鮮蝦味噌湯蛋麵$78材料當然有爽口虎蝦、蟹肉、鳴門卷、付味筍片、蔥花、紫菜絲、芝麻、炸乾蔥,蝦味噌湯底,先咸後回甘,濃厚而不油膩,充滿蝦味鮮美。採用香港傳統嘅手工嘅蛋麵,麵質有筋性又彈牙,有D似北海道拉麵feel。加$12升級沙律菜套🥗沙律同飲品🥤加$20升炸雞套餐🍗炸雞同飲品🥤咁當然梗係加錢啦,抵食咁多😆再叫多一碟唐揚炸雞$38唐揚炸雞外脆內嫩,肉嫩多汁。

🍜麵全食配壽喜燒湯底烏冬$88

🍜蟹肉海老鮮蝦味噌湯蛋麵$78

加$12升級沙律菜套
🥗沙律同飲品🥤
加$20升炸雞套餐
🍗炸雞同飲品🥤
咁當然梗係加錢啦,抵食咁多😆

再叫多一碟唐揚炸雞$38
唐揚炸雞外脆內嫩,肉嫩多汁。
2024-10-16 0 浏览
今日約咗朋友去元朗食飯,揀咗一間好有日式風情嘅小店食晚餐。入到小店,有唔同既日式掛畫,燈籠同埋鯉魚旗裝飾,好有氣氛,一解我思鄉之愁。依間小店,主打係食日式湯底既麵同烏冬。我同朋友分別點左:麵全食配壽喜燒烏冬$88牛肋條好入味,豬軟骨淋滑,虎蝦爽口,蟹肉鮮甜,鳴門卷彈牙。好豐富,另外仲有脆口既炸豬皮、竹荀絲、紫菜、炸乾蔥、芝麻,口感豐富,味道澎湃同多層次。彈牙煙韌既烏冬再配上壽喜燒湯汁,好入味!醬油慢煮豬軟骨配脆脆豬皮豚骨湯麵$62豬軟骨炆得好淋,每一啖都滲有濃郁既日式醬油味,配搭傳統既港式手工蛋麵,既彈牙又有筋性,充滿蛋香,麵亦都非常掛湯。豬皮脆脆炸得好酥脆,有小小辣味,口感一流。除左麵食,我地都分別加錢升級左做套餐,CP值非常之高。一個跟麻醬沙律,沙律菜好新鮮,配上麻醬,係一度好開胃既前菜。另一個配唐揚炸雞,炸到熱辣辣,火喉岩岩好,唔會炸到好乾,保留肉汁,配上他他醬,好好食。椒鹽炸雞軟骨$32雞軟骨香脆,肉粒有咬口,而且佢表面有D紫菜粉,幾惹味,份量又多,正啊麵麵俱到元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下48號舖
依間小店,主打係食日式湯底既麵同烏冬。我同朋友分別點左:

麵全食配壽喜燒烏冬$88

• 唐揚炸雞
  • 沙律
  • 蟹肉海老鮮蝦味噌湯麵
2024-10-13 0 浏览
在元朗的「麵麵俱到」,你可以享受到豐富的美食體驗。這裡的牛肋條入味十足,肉質鮮嫩不油膩,讓人一試成主顧。每一口都能感受到醬汁的濃郁,十分滿足!店內的炸雞小食外脆內嫩,口感絕佳,無論是搭配啤酒還是單吃,都是絕佳的選擇。值得一提的是,他們的蟹肉海老鮮蝦味噌湯,鮮香四溢,湯底濃郁,海味十足,讓人回味無窮。我最推薦的特色菜是日式濃汁燴牛肋壽喜燒湯,結合了牛肉的鮮美與壽喜燒的甜味,讓人欲罷不能。而海苔薯條更是別具一格,香脆可口,搭配任何主菜都非常合適。總體來說,「麵麵俱到」是一個讓人流連忘返的美食天堂,值得每位食客前來品嘗!

蟹肉海老鮮蝦味噌湯
炸雞
日式濃汁燴牛肋壽喜燒湯
2024-10-12
蟹肉海老鮮蝦味噌湯
炸雞
日式濃汁燴牛肋壽喜燒湯
✨元朗後巷麵檔|主打平價和式x港式湯麵✨┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈假日跟友人到訪了元朗鳳攸南街的「麵麵俱到」,隱藏於後巷中的小店,座位只有十多個,但環境佈置別有心機,掛滿特色燈籠及日式掛傘,牆上貼了不少懷舊風格的海報,打卡感滿滿。小店主打和式麵食,有蛋麵或烏冬,亦有提供各款炸物小食。𐂐 ⠜蟹肉海老鮮蝦味噌湯 $93 (7.5/10)套餐有包括飲品及沙律,不論麵或配料的份量都好多,食量大都一定夠飽✨。有齊鮮蝦、蟹肉、櫻花蝦、嗚門卷等等,麵底則是港式手工蛋麵,麵質彈牙帶蛋香😋,湯底溫和帶有淡淡鮮甜味,不會好鹹,第一次配蛋麵幾特別。𐂐 ⠜日式濃汁燴牛肋壽喜燒湯 $92 (7.8/10)套餐除了沙律可轉唐揚炸雞,不得不說炸雞超香脆,肉質亦好嫩🤩!牛肋條份量好多,甜甜的十分入味,牛肉柔軟也沒有筋位。壽喜燒湯底偏甜,這款配烏冬會更合適。𐂐 ⠜海苔薯條 $28 (7.8/10)薯條是幼條款,外脆內軟,有淡淡紫菜香,是想一口接一口的邪惡小食。┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
✨元朗後巷麵檔|主打平價和式x港式湯麵✨
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
牆上貼了不少懷舊風格的海報,打卡感滿滿。

小店主打和式麵食,有蛋麵或烏冬,亦有提供各款炸物小食。

𐂐 ⠜蟹肉海老鮮蝦味噌湯 $93 (7.5/10)
套餐有包括飲品及沙律,
麵底則是港式手工蛋麵,麵質彈牙帶蛋香😋,
湯底溫和帶有淡淡鮮甜味,不會好鹹,第一次配蛋麵幾特別。

𐂐 ⠜日式濃汁燴牛肋壽喜燒湯 $92 (7.8/10)
牛肋條份量好多,甜甜的十分入味,牛肉柔軟也沒有筋位。
壽喜燒湯底偏甜,這款配烏冬會更合適。

𐂐 ⠜海苔薯條 $28 (7.8/10)

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
2024-10-03 98 浏览
#鼠尾草食飲玩 #sagefoodiehk麵食😻 × 日系🎌 × 小店🎍住喺大西北嘅朋友,一定唔可以錯過呢間麵食店😚!舖頭以小店風嘅設計,對面有滿滿日式嘅裝修氛圍,而且店員服務好好,環境亦都坐得舒服。今次就揀咗嚟食日式麵食🫶🏻。日式濃汁配牛肋條壽喜燒湯麵,湯底超級甜香,好有日本嘅風味,亦都好夾牛肋條嘅油脂香味,同埋牛肉濃香😋。配埋掛湯嘅傳統港式蛋麵,煙靭彈牙,超級滿足。蟹肉海螺鮮蝦味噌湯麵,食到一絲絲嘅蟹肉🥰,仲有大隻彈牙嘅鮮蝦,食落有滿滿嘅北海道風味。兩碗麵都升級咗做套餐。沙律套餐包埋飲品,仲有胡麻醬沙律🙂‍↕️,好有日本feel。唐場炸雞套餐同樣係包埋飲品,日式嘅炸雞風味,點埋蛋黃醬,超滿足😽。另外仲嗌咗燒汁雞皮餃子,甜香嘅燒汁,配埋脆口嘅雞皮,中間仲要包住餃子餡料,好邪惡💖。💰日式濃汁配牛肋條壽喜燒湯麵($72)💰蟹肉海螺鮮蝦味噌湯麵($78)💰升級沙律套餐(+$12)💰升級唐場炸雞套餐(+$20)💰燒汁雞皮餃子($28)
#鼠尾草食飲玩 #sagefoodiehk
麵食😻 × 日系🎌 × 小店🎍

兩碗麵都升級咗做套餐。

💰日式濃汁配牛肋條壽喜燒湯麵($72)
💰蟹肉海螺鮮蝦味噌湯麵($78)
💰升級沙律套餐(+$12)
💰升級唐場炸雞套餐(+$20)
💰燒汁雞皮餃子($28)
2024-09-24 106 浏览
要到「麵麵俱到」本身就是一場小冒險。餐廳位於元朗的一個不起眼小街上,還得轉進一條隱蔽的後巷裡。我專誠一人來個小冒險,全因被這間隱世-和風X港風fusion湯麵吸引!雖然是假日,也許因下著雨,中午時分餐廳無需等位~🤩🦐蟹肉海老鮮蝦味噌湯+香港傳統手工蛋麵海鮮配料相當豐富,每一口都能吃到大塊的虎蝦和蟹肉,還有鳴門卷和味付筍片的美妙搭配。湯底是濃郁的北海道風味噌湯,先鹹後帶有回甘配塔傳統的港式蛋麵筋性十足,彈牙有嚼勁,帶有淡淡的蛋香!完美融合了和風的精緻與港風的直接!簡直絕配🍜🦀🥗升級沙律套餐只需额外+$12,就能享受到用上日本水耕蔬菜的新鮮沙律,配合套餐還有飲品,性價比超高,讓人感到非常滿足🥟燒汁雞皮餃子這款特色小吃也不能錯過,雞皮外皮煎至金黃酥脆,雞油完美滲入內餡~多汁味美,是完美的味蕾享受😎

雖然是假日,也許因下著雨,中午時分餐廳無需等位~🤩

🦐蟹肉海老鮮蝦味噌湯+香港傳統手工蛋麵

🥗升級沙律套餐

🥟燒汁雞皮餃子
麵麵俱到 (元朗)❣️呢間位於鳳攸南街小巷中的隱世小店,入面細細間,裝潢充滿日式風格,好有心思。呢度主打日式麵條🍜有不少麵底喝和湯底選擇。中午時段可以選擇套餐,相當抵食。🌟日式濃汁牛肋條壽喜燒湯烏冬豐盛的一碗!湯底採用牛骨湯底,簡直係靈魂之作。再加上日式濃汁,味道甜甜酸酸。讚岐烏冬口感煙韌,非常掛汁入味。牛肋條有三大條咁多!唔會太冧太軔,充滿口感。🌟蟹肉海老味噌蝦湯超級足料!有蟹肉鮮蝦之餘,配料豐富。湯底香味令我有回想起北海道拉麵,味噌湯底先鹹後回甘,蝦味濃郁。鮮蝦爽口彈牙。🌟黑松露醬薯條🍟薯條粗幼度剛剛好,新鮮現炸。外脆內軟,加上黑松露醬真係超級好味,停唔到口。🌟唐揚炸雞即叫即炸,炸粉薄,火候控制得啱啱好。外脆內嫩,內裡嫩滑多汁。鹹香可口,超惹味。
麵麵俱到 (元朗)

🌟日式濃汁牛肋條壽喜燒湯烏冬

🌟蟹肉海老味噌蝦湯

🌟黑松露醬薯條🍟

🌟唐揚炸雞
2024-09-16 116 浏览
元朗好多隱世小店又好食~經過見呢間嘅舖嘅裝潢充滿日本風情,有D似日式居酒屋,望落價錢又唔算好貴,就決定入去試一試~🍽️ 麵麵俱到麵全食 $88如果想咩料都食可以揀呢款,有齊牛肋條、豬軟骨、豬皮脆脆、虎蝦、蟹肉、鳴門卷、味付荀片、蔥花、紫菜絲、芝麻同炸乾蔥,無論想食牛豬定海鮮都可以滿足曬~牛肋條同豬軟骨炆得好腍好入味,食落去入口即溶,口感一流~而且湯底用咗壽喜燒汁,味道甜甜地,麵就揀左香港傳統手工蛋麵,麵質彈牙~ 食落去日式得黎又有D港式味道,有驚喜!再加埋咁多配料,每食一啖都可以食到唔同嘅餸~夠曬豐富🍽️ 醬油慢煮豚軟骨配脆脆豬皮豚骨濃湯 $62另一款麵嘅湯底揀咗豚骨濃湯,淡淡豬骨湯配埋日本讚歧烏冬,好有日本傳統風味,而且湯頭唔會好油~豚軟骨以大火長時間熬煮,夠曬入味,而且肉同軟骨比例岩岩好,有曬兩種口感,食落去唔會好咸~🍽️ 燒汁雞皮餃子 $28平時好少見到有得叫雞皮餃子,見到即刻叫黎試下~有別於傳統餃子,用左雞皮做餃子皮,炸得外皮鬆脆,加埋燒汁同七味粉辣辣地得黎又幾惹味,仲滿滿嘅雞汁,好Juicy~🍽️ 唐揚炸雞 $38跟餐加左唐揚炸雞,上菜新鮮炸起,夠脆又熱,點埋沙律醬食,好食!

🍽️ 麵麵俱到麵全食 $88

🍽️ 醬油慢煮豚軟骨配脆脆豬皮豚骨濃湯 $62

🍽️ 燒汁雞皮餃子 $28

🍽️ 唐揚炸雞 $38
雞地不嬲都係眾美食聚集之地,我係小巷搵到呢間充滿日式風情嘅小店,小食&湯麵賣相都幾好,價錢經濟麵麵俱到-麵全食 配壽喜燒湯麵 $88牛肉壽喜燒湯湯底濃郁,湯底用骨湯,味醂製成日本讚岐鳥冬彈牙咬落有質感,好掛汁非常入味材料上絕不馬虎,有牛肋條,豚軟骨,豬皮脆脆,虎蝦,蟹肉,配料有鳴門卷,筍片,紫菜絲等牛肋條咬落有口感,唔會話太腍,而豚軟骨炆得好冧呢個麵一定滿足到鐘意食肉肉嘅你👉🏻 升級沙律套餐價非常抵,只需加 $12 ,套餐包埋飲品, 而將飲品轉津路烏龍茶都係加$3 沙律菜好新鮮,仲有蕃茄仔,洋蔥等配料🍜 醬油慢煮䐁軟骨配脆脆豬皮烏冬$62,升級至唐揚炸雞套餐加 $20 豚軟骨同脆脆豬皮呢個組合好match, 豬骨濃湯係用豬骨湯熬製,味道濃郁及好多骨膠原唐揚炸雞熱辣辣炸好,咬落去時外層脆而鬆化,炸雞肉質軟滑,唔會炸到乾 ,點埋蛋黃醬更好食小食款式都有幾款,以香口為主,今次揀左明太子吉列炸蝦(3件)$25, 脆卜卜嘅吉列外層,蝦嘅Size 唔細,冇雪味,有滿滿明太子醬,紫菜絲,食落更加好味

麵麵俱到-麵全食 配壽喜燒湯麵 $88
牛肉壽喜燒湯湯底濃郁,湯底用骨湯,味醂製成
日本讚岐鳥冬彈牙咬落有質感,好掛汁非常入味
牛肋條咬落有口感,唔會話太腍,而豚軟骨炆得好冧
呢個麵一定滿足到鐘意食肉肉嘅你
沙律菜好新鮮,仲有蕃茄仔,洋蔥等配料

2024-08-27
  • 唐揚炸雞