2025-01-02
原来高质嘅酒吧同埋餐厅,喺元朗都揾得到💕!呢间酒吧有omakase调酒,而且唔同嘅菜式都好高质😎。.🦑烧原只日本鱿鱼筒($168)份量够晒多!两个人share都好充足,而且酱汁甜香,好夹鱿鱼嘅味道。食落去口感亦都够弹牙。.🐣墨西哥鸡肉烤饼($88)超级推荐呢度嘅墨西哥烤饼!烤饼嘅皮焗度脆卜卜,里面配料湿润度啱啱好,而且份量好足。配埋酸忌廉酱、蕃茄莎莎酱、同埋牛油果酱😋,好有风情。.🍕西班牙黑毛猪火腿薄饼($188)黑毛猪火腿嘅咸香味,配埋火箭菜带有芝麻嘅清爽味道,令到成个薄饼嘅味道丰富,而且好平衡。.🍸Omakase Cocktail ($108)调酒师会事先问我哋钟意饮酒嘅口味同埋喜好,仲会根据我哋嗌嘅菜式,选择最夹呢一餐嘅调酒组合。我哋嗌咗两杯✌🏻。一杯系泰式绿茶Infuse gin酒,再加日本绿茶利口酒,同埋青柠。既有酒精感觉,亦都清爽开胃。另一杯系茉莉花Infuse 酒,再加埋桂花,味道够解腻,又有特色嘅花香🌼。
🦑烧原只日本鱿鱼筒($168)
🐣墨西哥鸡肉烤饼($88)
🍕西班牙黑毛猪火腿薄饼($188)
🍸Omakase Cocktail ($108)