2024-04-15 408 浏览
收工唔知食乜好,周围行下突然见到呢间新开张既百姓人家,望一望餐牌系食辣为主,即刻请示老婆,然后买外卖返屋企慢慢食。入去落单,见餐厅都几阔落光猛,堂食应该都坐得几舒服,就算有几枱食烤鱼都唔会好大阵味。落完单就系铺头外面坐低等扲餐,估唔到佢出餐几快,几个字就扲得,之后就所返屋企开餐。今次点左两味小食,分别系泡椒鱼皮丝同干拌口水鸡。平时鱼皮都系一大块,呢间切到一条条,相当费功夫,口感Q弹,泡椒味又麻又香。口水鸡又系切到细细粒,沾上红油食,一口一旧啱啱好。小菜就叫左干锅肥肠,肥肠相当肥美,系辣椒既加持唔会有腥味,又辣又香。我哋仲叫左个细既酸菜鱼,估唔到细份都几大份,鱼肉无骨滑嫩,配上酸菜食,相当惹味。百姓人家既价钱同份量都相当宜人,相信我哋会好快再来食过。