2024-08-24 226 浏览
最近成日都好想食飯⋯今日lunch time , 行過見到呢間餐廳~ 因為想食飯就入左去佢既lunch set 係客飯🌟沙薑雞飯 我本身麻麻地~ 見我老公食~偷左一兩件~ 有d 咸, 但送飯又啱啱好 🌟酸豆角肉沫飯一見到黎到 真係肉沫⋯ 肉好少⋯都有d 失望~ 不過佢既酸豆角偏偏又好啱我最近既胃口⋯⋯我竟然因為酸豆角⋯ 食下食下⋯ 成碗飯食晒~食左兩款濃味lunch ~唔爭在飲埋可樂 & 凍檸茶 🤣真係一日杯凍檸茶既香港人黎⋯Lunch $50-70黎講~ 不過不失啦以前既我未必鍾意食濃味中式飯~不過最近真係成日心思思又想再食佢 😅😅
最近成日都好想食飯⋯
今日lunch time , 行過見到呢間餐廳~
因為想食飯就入左去

佢既lunch set 係客飯

🌟沙薑雞飯
我本身麻麻地~ 見我老公食~
偷左一兩件~ 有d 咸, 但送飯又啱啱好

🌟酸豆角肉沫飯
一見到黎到 真係肉沫⋯ 肉好少⋯都有d 失望~
不過佢既酸豆角偏偏又好啱我最近既胃口⋯⋯
我竟然因為酸豆角⋯
食下食下⋯ 成碗飯食晒~

食左兩款濃味lunch ~
唔爭在飲埋可樂 & 凍檸茶 🤣
真係一日杯凍檸茶既香港人黎⋯

Lunch $50-70黎講~ 不過不失啦
以前既我未必鍾意食濃味中式飯~
不過最近真係成日心思思又想再食佢 😅😅

2024-06-16 303 浏览
個花椒雞每一嚿都係雞骨,完全冇肉。收人百二蚊。 店員話係咁架喎, 轉過第二種雞都係一樣。 冇下次🤬 其實野一樣性價比好差, 大盆花菜得個盤係大。 麻辣牛肉冇味唔辣又好硬。 全部牛肉都好似啲頭頭尾尾咁。 人地唔要既廚餘整成, 但就收你$68。 剩係得個紅色油喺度浸住啲牛肉。2個人食3個餸, 完全唔飽。 可以出去再食第2餐。 講真依家嗰個星期六日返大陸食唔係冇原因。香港啲舖頭咁嘅價錢比啲咁嘅質素服務態度又要差。 都唔知點解要黎受氣。
其實野一樣性價比好差, 大盆花菜得個盤係大。
2個人食3個餸, 完全唔飽。 可以出去再食第2餐。
花椒雞骨
2024-05-05 324 浏览
外賣自取既,口水雞小到痴線,狗都唔飽,全部都雞比關節雞亦,好失望,好激氣不如唔好咁做壞自己招牌啦,一係就唔好做平餐,一係就貴d,好失望真系,會不會太過分🤧🤧🤧
2024-05-01 232 浏览
環境:乾淨、光線充足、坐位寬敞服務:大部分員工有禮貌,只係其中一位高高地嘅阿姐黑面食物:午餐全部跟一碗飯及飲品,鹽焗雞飯好食,但切得略為細件,感覺有啲碎;水煮魚好味,魚肉好大片又滑,仲有啲薯粉墊底;酸菜炒肥腸,野味好送飯價錢:以$55價錢嚟講,食物質素及份量合格餘
環境:乾淨、光線充足、坐位寬敞
服務:大部分員工有禮貌,只係其中一位高高地嘅阿姐黑面
價錢:以$55價錢嚟講,食物質素及份量合格餘
2024-04-29
2024-04-21 227 浏览
今日落大雨見樓下新開左間川菜餐廳,决定午餐試下百勝人家。叫左酸菜魚午餐,酸菜魚份量夠同好味,加埋杯凍O茶都係$60,如果酸菜魚可以選擇加大就好,下次一定會再試下其他午餐。
2024-04-21
外卖自取
2024-04-15 275 浏览
收工唔知食乜好,周圍行下突然見到呢間新開張既百姓人家,望一望餐牌係食辣為主,即刻請示老婆,然後買外賣返屋企慢慢食。入去落單,見餐廳都幾闊落光猛,堂食應該都坐得幾舒服,就算有幾枱食烤魚都唔會好大陣味。落完單就係鋪頭外面坐低等扲餐,估唔到佢出餐幾快,幾個字就扲得,之後就所返屋企開餐。今次點左兩味小食,分別係泡椒魚皮絲同幹拌口水雞。平時魚皮都係一大塊,呢間切到一條條,相當費功夫,口感Q彈,泡椒味又麻又香。口水雞又係切到細細粒,沾上紅油食,一口一舊啱啱好。小菜就叫左幹鍋肥腸,肥腸相當肥美,係辣椒既加持唔會有腥味,又辣又香。我哋仲叫左個細既酸菜魚,估唔到細份都幾大份,魚肉無骨滑嫩,配上酸菜食,相當惹味。百姓人家既價錢同份量都相當宜人,相信我哋會好快再來食過。

2024-03-30 219 浏览
啲小菜咸到癲 *水煮牛啲味道似沙嗲牛咁(成兜就食左幾塊)又鞋又唔知有啲咩味道 一言難盡*口水雞啲雞鞋到口感勁差*啲四季豆2個人都唔夠食辣椒多過四季豆*個魚皮得個咸同勁明顯既味精味*仲話正宗川菜 一啲同川菜關係都冇*平時食開川菜既朋友一試就知道跟本唔係個回事 主要真係連味道都難食*本身睇過之前人地食評評到咁差都唔信 今次真信了 好差好差 都什少寫食評 岩岩新開啲質素都差到咁大家千其唔好中伏唔信既勇士可以試完再留個言
啲小菜咸到癲

大家千其唔好中伏
唔信既勇士可以試完再留個言
2024-03-29
2024-03-27 166 浏览
經過見到新開一間川菜,試一試先,我點左小炒牛肉飯餐,飲左一杯酸梅湯,呢度凍飲係加5蚊,講下味道先:小炒牛肉係芫茜炒,我都幾中意食芫茜,牛肉大大塊,有鑊氣,我無要求辣度見到應該係中辣,對於我口味黎講都係辣左d,還好有杯酸梅湯解辣見到米飯任添,食左兩大碗飯,真係滿足曬我呢d大食既人~買單總數60蚊總體黎講都算平又抵食,下次會再來~
見到米飯任添,食左兩大碗飯,真係滿足曬我呢d大食既人~
買單總數60蚊

總體黎講都算平又抵食,下次會再來~

• 小炒牛肉
2024-02-28 222 浏览
好似係新開既川菜,中午時間入面好多人,外面都有人等緊,唔知係等緊位定等緊外賣。不過我一個人就好快有位坐低食。叫咗個酸菜魚飯$55,佢冇問我要幾辣,不過我都冇咩所謂。個湯都夠麻夠辣,岩我辣度👌🏿👍🏼啲魚片係爽脆嗰種魚,唔係林嘅,應該係生魚黎?!魚片好食!同埋都有好多塊。入面仲有少少寬粉、萵筍、菇,同埋酸菜。整體幾好食,都幾大碗。走嘅時候侍應阿姨問我好唔好食,態度幾親切同友善~不過通常新餐廳都係咁🤣本身想喺OpenRice睇吓其他食物相,想下次再去試。點知間餐廳真係新到冇乜相同食評😂

叫咗個酸菜魚飯$55,佢冇問我要幾辣,不過我都冇咩所謂。
個湯都夠麻夠辣,岩我辣度👌🏿👍🏼

2024-02-28
2024-02-18 547 浏览
中午飯想試新餐廳,3位同事一齊去食,分別叫左酸菜魚,四川回鍋肉,四川扣肉同金沙香蕉!只有四川扣肉尚可,但略嫌太油膩。酸菜魚係叫小辣,但辣到噴火及只有三條手指公長度的薯粉及少量萵筍。四川回鍋肉係鹹到要洗腎,回鍋肉嘅數量太少,職員表示回鍋肉有很多客人反映好鹹,但係都冇改善。最後嘅金莎香蕉係臭嘅,好似係食緊地溝油咁,唔知係油嘅問題定係咸蛋嘅問題,真心唔推薦尼間餐廳!唔會再有下次!從來未試過食到一間咁難食嘅餐廳
從來未試過食到一間咁難食嘅餐廳
2024-02-13
2024-02-16 146 浏览
中午飯,與同事見有新餐廳就一齊去試吓,分別叫左酸菜魚,四川回鍋肉,四川扣肉同金沙香蕉!只有四川扣肉尚可,但略嫌太油膩。酸菜魚係叫小辣,但辣到噴火,薯粉同萵筍係得極少量。四川回鍋肉係鹹到食完好似要洗腎咁,店員回應回鍋肉嘅數量太少,職員表示回鍋肉有很多客人反映好鹹,但係都冇改善。最後嘅金莎香蕉係臭嘅,有難聞既味道,真心唔推薦尼間餐廳,我亦唔會有下一次再去
2024-02-13
因為啱啱開張,菜牌裏面既選擇唔算非常多,不過巳經好夠做,每一道菜都好有四川同湖南既味道。 廚師雖然係四川人,但係佢好識平衡番香港人既口味程度,既有家鄉特色,但同時亦都唔會過辣,就算唔係好食得辣,都可以感受到四川湖南正宗既香辣。我個人比較食得超辣,所以有時會覺得師傅煮既菜唔夠辣,通常我都係叫師傅煮番佢地地道既味道就好。 不過如果唔係好食得辣既朋友仔,可以點小辣至BB辣就OK, 保証唔會失望

2024-02-12
  • 桂花冰粉