元朗有唔少好食嘅餃子,今日就黎試下呢間維港灣餃子坊!呢間舖頭主打係手工餃子同自家製無味精老火湯嫁🔥個日一入到去舖頭,就可以見到有員工係度包緊一盤盤嘅餃子,客人可以揀堂食或者買生餃返去自己煮!坐低望下個餐牌,餃子款式都有幾多選擇,由正常嘅韭菜餃、白菜餃,到比較特色嘅芝士餃、松露餃都有嫁🌟**********<芝士粟米煎餃(6隻) > $45呢個芝士餃子非常值得推介,煎餃外皮好脆,芝士味好濃,粟米又清甜,一個人食曬都無問題🤤另外,叫任何餃子都會送一碗老火靚湯,個老火湯味道濃郁,就算飲曬成碗返到屋企都無話好口渴,感覺係真材實料,完全無落味精👍🏻<蒜泥白肉> $35個蒜泥白肉嘅醬料有少少辣,加上蒜蓉芫荽蔥等配料,滿滿咁覆蓋係一塊塊薄切嘅脯肉上面,有強烈嘅味道衝擊,但唯一美中不足嘅係辣醬嘅油比較多,令到感覺比較肥膩🤔

**********
<芝士粟米煎餃(6隻) > $45