👦🏻👧🏻上网见到附近有间自家农场饲养既鸡做无骨海南鸡,所以想试吓系唔系真系好食啲🤔 我地平日夜晚8点去到,老板话油饭通常7点已经卖哂,真系好抢手阿!唯有下次再嚟试油饭啦,大家如果想食油饭要早啲嚟啊~无骨海南鸡饭 $58 呢度既海南鸡同出面食法有啲唔一样,就系无酱汁沾,老板话佢地既鸡肉够鲜味,配葱油已经好好味。鸡肉真系超级滑嫩鲜味🤩,鸡皮爽弹而且无多余既肥膏!原来海南鸡系自家农场饲养,鸡用粟米喂饲🌽,所以唔会好多脂肪。而且选用130日养大嘅鸡,所以鸡肉咁嫩滑💕!佢地葱油捞饭真系一流!怕肥既👧🏻都食咗大半葱油😋。无骨盐水加积鸭饭 $58餐厅用嘅鸭肉真系高质🦆!平时好少会食鸭肉,因为惊煮耐咗肉质会嚡熠熠。呢度既鸭肉好嫩滑多汁,配埋自家制既酸汁,带出鸭肉既鲜味出嚟😍!紫菜肉碎汤老板话佢地既紫菜肉碎汤底喺用鸡壳熬煮🐤,无添加味精。果然饮完真系唔会口渴,而且紫菜营养丰富,高蛋白质同高钙,可以补钙👍🏻椰汁红豆冰 跟餐加$12红豆煮得刚好🫘,唔会好淋,保留咬口。椰汁🥥同红豆🫘都唔会太甜,比起出面嘅椰汁红豆冰甜度低少少🤏🏻。📍 凯悦海南鸡专门店 (元朗)元朗教育路130号安乐楼地舖

无骨海南鸡饭 $58

无骨盐水加积鸭饭 $58

紫菜肉碎汤

椰汁红豆冰 跟餐加$12

📍 凯悦海南鸡专门店 (元朗)
元朗教育路130号安乐楼地舖
无骨海南鸡饭