2023-04-11 40 浏览
我地今晚试咗九丁目烧肉料理的极盛二人套餐,一共12道菜$888两个人餐,除咗有烤肉之外仲有海鲜,食完之后真系大满足。由前菜、肉类到饮品都好高质素,可以再战😎蜜桃蟹子沙律蜜桃蟹子沙律整得好靓,上面有劲多蟹肉同蟹子,温和沙律酱之后,酸酸甜甜,好好味。肉类方面好丰富,和牛肉眼芯、十胜和牛贝肉、十胜和牛肉眼顶、十胜和牛横隔肌、米豚五花腩。睇见就知种类多,卖相好靓用嚟打卡一流。自己最钟意食和牛肉眼芯,咬落去最香最软,脂肪比例平均,千祈唔好烧到太熟😎咁就更加食到牛肉香。和牛横隔肌都唔错,食落相对有咬口,套餐有生菜,可以将烧肉夹系生菜里面,加上少少酱汁食真系一流☺️☺️☺️五花腩都好正,油份相对较多将佢烧至香脆,非常酱汁超香!海鲜方面有北海道鱿鱼和日本冈山蚝🦪🦑全部都十分鲜美。鱿鱼真系好正,切开有好多件,烧至半生熟,好爽口好好食。生蚝方面就首先将佢刮出嚟,加入蒜蓉同牛油烧熟,好香滑。成个餐配埋紫菜珍珠饭,上面有劲多紫菜,本身已经落咗啲酱汁,所以啲饭甜甜地。饮品方面可以拣饮特饮😝我试咗绿茶可乐,淡淡地唔会太甜,又唔似可乐㖞,但系都几好饮。最后甜品都大惊喜,可以拣唔同口味嘅雪糕。最特别系佢哋个碗系雪到冰🍨个雪

蜜桃蟹子沙律

最后甜品都大惊喜,可以拣唔同口味嘅雪糕。最特别系佢哋个碗系雪到冰🍨个雪糕可以放好耐都唔会溶,好得意!