2020-02-28 2027 浏览
是咁的,由于有好多朋友住系元朗,所以间唔中会去元朗食野,所以都知道果边有唔少好野食。有时见客去到元朗,无理由食高档好西,所以都要揾啲高质饱肚野食。一般食蒸饭都会食凤爪排骨饭,呢间啲排骨腌得够晒入味,肉质都滑,又有排骨位啲咬口,好好食。凤爪就普通酒楼级数。至紧要啲饭入面有好香嘅排骨油香,好好食。土鱿肉饼饭,土鱿都够香。小食方面呢,就有呢个牛肉球,好鬼大粒。肉质方面就比较爽口,同出面蒸牛肉球唔同。呢个皮蛋酸姜好好食,我次次食都会叫一碟。皮蛋入货好靓,次次食都系流心皮蛋,阵皮蛋味仲好浓。佢有个食法推介,就系落沙糖同喼汁,酸酸甜甜同皮蛋阵味好夹。酸姜就普通野。次次都唔同,今次粉葛赤小豆煲鲮鱼,好浓味。我见附近街坊会攞个热水壶买汤,似乎真系有班fans。写左咁多,其实系推介佢个饭。啲饭粒粒分明,好弹口,好有米香,唔系好多地方有佢地水准。而最惊喜系佢地个豉油,佢地自已沟出黎,食落甜甜地,果质地好似枇杷膏咁。就咁豉油捞饭都好好食。有样野要提一提,就系间铺好干净,估佢唔到。
凤爪排骨饭

土鱿肉饼饭,土鱿都够香。

皮蛋

例汤

白饭加色

有样野要提一提,就系间铺好干净,估佢唔到。
凤爪排骨饭
皮蛋