2023-12-13
𓂃𖠚∗ᤲ𑀇· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·▎「 教育路 」经常喺我出末元朗揾食嘅好地方 听朋友讲最近「 川味阁 」对面嘅『 ᴄᴏᴜᴘʟᴇ’ꜱ ᴋɪᴛᴄʜᴇɴ 🍽』转咗新 ᴄʜᴇꜰ 餐单方面都有更新到 就约埋一齐去试试佢❗️ // Couple's Kitchen 以西式料理为主,致力打造一个随心交流的地方🏜 Couple 指的不只是伴侣,而是有某种联系的人,可以是家人朋友、同事伙伴. // — @coupleskitchenhk▸ 蟹皇南瓜汁 焗酿蟹盖 意大利饭 ┅ HKD 178ᴄʀᴀʙ ᴍᴇᴀᴛ ʀɪꜱᴏᴛᴛᴏ ᴡɪᴛʜ ʙᴀᴋᴇᴅ ꜱᴛᴜꜰꜰᴇᴅ ᴄʀᴀʙ. ᴘᴜᴍᴘᴋɪɴ ꜱᴀᴜᴄᴇ▸ 火焰镇江汁意大利饭 ┅ HKD 228ʙᴀᴋᴇᴅ ʙᴇᴇꜰ ʙᴀɴᴇ ᴍᴀʀʀᴏᴡ ʀɪꜱᴏᴛᴛᴏ ᴡɪᴛʜ ᴄʜɪɴᴋɪᴀɴɢ ᴠɪɴɢᴇᴀʀ ꜱᴀᴜᴄᴇ. ꜰʟᴀᴍᴇ ᴍᴇɪ ᴊᴜᴇɪ ᴄʜɪᴇᴡ▸ 义式蔬菜汤 海盐焦糖咖啡 ┅ HKD 68ᴠᴇɢᴇᴛᴀʙʟᴇ ꜱᴏᴜᴘ ᴡɪᴛʜ ꜱᴇᴀ ꜱᴀʟᴛ ᴄᴀʀᴀᴍᴇʟ ᴄᴏꜰꜰᴇᴇ ▸ 义式蔬菜汤 雪糕咖啡 ┅ HKD 68ᴠᴇɢᴇ
▸ 蟹皇南瓜汁 焗酿蟹盖 意大利饭 ┅ HKD 178
▸ 火焰镇江汁意大利饭 ┅ HKD 228
▸ 义式蔬菜汤 海盐焦糖咖啡 ┅ HKD 68
▸ 义式蔬菜汤 雪糕咖啡 ┅ HKD 68
ᴠᴇɢᴇᴛᴀʙʟᴇ ꜱᴏᴜᴘ ᴡɪᴛʜ ᴀꜰꜰᴏɢᴀᴛᴏ
▸ 蟹皇南瓜汁 焗酿蟹盖 意大利饭 — 意大利饭口感ᴄʀᴇᴀᴍʏ带有嚼劲 蟹盖选用上壳部分 丰满蟹膏同蟹肉搭上忌廉通粉 再略上少量三文鱼籽点缀 蟹味浓郁 带点咸香又鲜味🤤 南瓜汁挂在意大利饭上 令整体更带点鲜甜味 无谂过两者可以咗夹 饱肚而唔油腻 😚
▸ 火焰 镇江汁 意大利饭 —可以话喺餐厅必叫❗️🤣上枱时 店员会备有一小杯 ᴠᴏᴅᴋᴀ 然后用火枪点燃 就会见到超ɪɢᴀʙʟᴇ嘅火焰🌟🤩 牛骨髓味道丰富 意大利饭夹杂点儿中式配搭 惹味得嚟又睇得😚
▸ 海盐焦糖咖啡 + 雪糕咖啡 — 餐厅选用自加中深烘焙咖啡豆基底 味道以大众常见ɴᴜᴛᴛʏ ʙʟᴇɴᴅ 为主 配搭特色饮料 表现正常 个人就觉得 ꜱᴇᴀ ꜱᴀʟᴛ ᴄᴀʀᴀᴍᴇʟ ᴄᴏꜰꜰᴇᴇ 海盐焦糖咖啡 口味甜甜地 几ʟᴀᴅʏ ᴅʀɪɴᴋ 适合女士选拣啦😛
▎整体嚟讲餐厅环境一流 座位阔落舒适 店员亲切友善💯 价钱合理又食得舒服😇
Special thanks to
@coupleskitchenhk
@westface.meow
𖡘𖤣 (˙-˙ ٥) (˙-˙ ٥)
𓌈˒˒ ᴄᴏᴜᴘʟᴇ’ꜱ ᴋɪᴛᴄʜᴇɴ 🍽
❜ 元朗教育路63-69号福照楼地下2-3号舖
Shop 2-3, G/F, Fuk Chiu House, 63-69 Kau Yuk Road, Yuen Long
— @coupleskitchenhk
܀
܀ Follow @chillfood.basis for more 📸