2024-10-16
好耐冇入黎元朗啦,今日过嚟食完B仔凉粉后,经过元朗千色汇,见到对面有间韩式外卖店,有超多款韩式嘢食可以选择,包括:紫菜饭卷、泡菜、酱油蟹🦀、炸鸡🍗、韩式拌饭、人参鸡汤🥘、部队锅🍜、炸酱面、炒年糕等等。点左好多我最爱的饭卷,本身仲想点鸡蛋卷🍳,店员话今日冇,吾系日日有鸡蛋卷卖。韩式鸡肉拌饭$65鸡肉比较干身,配上大量配菜,如:紫菜、红萝卜🥕、白萝卜、菠菜🥬等等,捞埋一齐食好够味,因为每种配菜都腌到好入味,而且仲充满麻油香味。作为🍘饭卷爱好者,一次点晒3款唔同口味嘅饭卷,每款都好足料💯,入面嘅蔬菜🥬份量仲多过饭,超正够晒健康呀!真系食到韩式嘅味道。🧀芝士紫菜饭卷$50钟意芝士香味嘅一定要点呢个,因为会食到浓郁嘅芝士香味,食咗四旧已经有啲滞,啲芝士太足料啦😍。🍙吞拿鱼紫菜饭卷$53呢个系我最钟意嘅口味,吞拿鱼味好香。🥓烤牛肉紫菜饭卷$53满满嘅牛肉同大量嘅蔬菜合埋一齐食,真系唔使点酱都口感都咁满足😌。🧃饮品:一罐$7-$8
韩式鸡肉拌饭$65
🧀芝士紫菜饭卷$50
🍙吞拿鱼紫菜饭卷$53
呢个系我最钟意嘅口味,吞拿鱼味好香。
🥓烤牛肉紫菜饭卷$53
🧃饮品: