2023-07-08 324 浏览
香烤西班牙黑毛猪扒配芥末籽苹果汁($188) + 澳洲蓝青口扁意粉配海鲈鱼柳($188) + 香煎法国鹅肝多士(+$78/加配优惠) (晚市套餐/包餐汤/另加一) + 🍸Cocktail- Red Sangria($88) + Mojito($88)元朗区好食嘅西餐唔多,食到出品求其嘅真系浪费人生光阴🫥有元朗友推介呢间小酒吧餐厅,标榜用高级食材兼无味精,门面唔算起眼,估唔到意外地质素几高,员工服务态度好nice💟装潢同环境都系个饮酒好地方🍺见佢酒list各式cocktail生啤手工啤红酒白酒都有;是晚叫咗两杯Cocktail,”Red Sangria”经典水果红酒,我爱果香🍷”Mojito”青柠味突出,薄荷清香,Rum酒份量够🍸叫咗2个set dinner加一件鹅肝多士,呢日嘅是日餐汤系粟米汤,质地creamy浓稠🌽鹅肝多士鹅肝厚切件头十足,外层煎到焦香,入口柔软无so味🦆👏🏻香烤西班牙黑毛猪扒,黑毛猪可以唔洗全熟,点咗7成熟就质地啱啱好,相对松软唔鞋口,猪肉味浓,配芥末籽苹果汁中和猪扒嘅油腻感,好食😋👍🏻配菜薯条新鲜炸起,肥嘟嘟得嚟表面松脆里面软熟;澳洲蓝青口扁意粉配海鲈鱼柳,鱼皮煎

元朗区好食嘅西餐唔多,食到出品求其嘅真系浪费人生光阴🫥有元朗友推介呢间小酒吧餐厅,标榜用高级食材兼无味精,门面唔算起眼,估唔到意外地质素几高,员工服务态度好nice💟装潢同环境都系个饮酒好地方🍺见佢酒list各式cocktail生啤手工啤红酒白酒都有;是晚叫咗两杯Cocktail,”Red Sangria”经典水果红酒,我爱果香🍷”Mojito”青柠味突出,薄荷清香,Rum酒份量够🍸叫咗2个set dinner加一件鹅肝多士,呢日嘅是日餐汤系粟米汤,质地creamy浓稠🌽鹅肝多士鹅肝厚切件头十足,外层煎到焦香,入口柔软无so味🦆👏🏻香烤西班牙黑毛猪扒,黑毛猪可以唔洗全熟,点咗7成熟就质地啱啱好,相对松软唔鞋口,猪肉味浓,配芥末籽苹果汁中和猪扒嘅油腻感,好食😋👍🏻配菜薯条新鲜炸起,肥嘟嘟得嚟表面松脆里面软熟;澳洲蓝青口扁意粉配海鲈鱼柳,鱼皮煎到微脆好香口,鱼肉几滑冇雪味,调味冇过重,表达白身鱼原始嘅鲜甜就系最好味🩷食意粉最怕太淋发胀到西环浮尸咁,呢碟厨师煮得好掂,条条分明唔会黐住,食落口感较硬身,有口感🤓🍝总结CP值高,元朗友冇呃我🤣
香烤西班牙黑毛猪扒配芥末籽苹果汁
澳洲蓝青口扁意粉配海鲈鱼柳