2023-07-30
分享一个超级👍好味嘅日本餐厅:元朗嘅🌟黑木亭居酒屋🌟!我同我嘅朋友去咗呢间餐厅,拣咗佢哋嘅平日商务二人餐,结果就系完全感受到嘅「物超所值」💰!首先上嚟嘅系一碟三点刺身盛🍣,有八爪鱼、三文鱼同油甘鱼,啲刺身新鲜得嚟就好似刚刚由海里游上嚟咁🌊,一入口就好似系浸紧海水咁清新👌!另外仲有一碟火火灸左口鱼边卷。不过,真正嘅惊喜系啲饭啦🍚!我哋拣咗一份流心熔岩蛋三文鱼饭同一份灸烧四合丼,呢啲饭真系可以用「口感爆表」嚟形容啦!🍣🍚 四合丼入面好多牛肉同天妇罗虾,份量非常足够.熔岩蛋三文鱼饭的蛋黄流心,加上鲜美的三文鱼,口感极佳.😋🍣最后,饭后仲有榴梿雪糕🍨,呢个雪糕真系「一入口,即开心」!榴梿味浓郁,口感滑顺,完美嘅结尾👍!总括黎讲,如果你想食到抵食、又有惊喜嘅日本菜式,就一定要嚟呢度啦!记得留位啊,因为啲位有限,要快啲预订啊📞!