餐厅: 寿司の神
资讯:

2022-04-10 502 浏览
元朗出名多鮨店,今次呢间《寿司の神》读紧书嘅时候已经听过,平时成日经过,终于试第一次。前菜:沙律、鸭胸肉秋葵、黑松露茶碗蒸特上お任せ膳 / $780内容有:刺身4品、料理1品、寿司8贯、云丹盛(🌟推介)▫️刺身4品🌟生蚝,好新鲜肥美!配酸酸甜甜嘅汁,我估系柚子醋来,食完一只会想继续食,唔够喉。其余有赤贝,鱼(唔记得咗鱼嘅种类),𩽾𩾌鱼肝(好大旧,有啲溜)▫️料理1品🌟汁煮吞拿鱼鲛,非常入味,肉质好淋身,日式煮法,汁甜味会重啲🌟🌟🌟炙烧右口鱼边This time FAV!! 比火烧完啲油脂出晒嚟,超香,真系有入口即融感觉,100分💯🌟云丹盛迷你海胆三文鱼子丼,新鲜!见住师傅一层一层将啲海胆叠上去,不过我麻麻三文鱼子。🌟蟹肉呢个上碟好惊喜,估唔到用一个小碗子装,铺满蟹肉!🌟老天系吞拿鱼的天灵盖位,好罕有,一条吞拿鱼只系得好细旧㗎咋,师傅话火炙系最好嘅食法,油脂再丰富啲👍🏻🌟大拖罗配紫苏叶(自己好钟意佢个味道),带小小甘味,可以平衡返油脂感▫️中拖罗▫️甜虾 搽上秘制虾膏酱,系用几百只虾制作,精华来,略嫌甜虾质感冇咁爽身。▫️赤身▫️帆立贝,洒咗海盐同柚子皮▫️面豉汤、柚子啫喱食完寿司最后上的,柚子啫喱一

前菜:沙律、鸭胸肉秋葵、黑松露茶碗蒸

特上お任せ膳 / $780
内容有:刺身4品、料理1品、寿司8贯、云丹盛

(🌟推介)

▫️刺身4品

▫️料理1品

🌟🌟🌟炙烧右口鱼边

🌟云丹盛

🌟蟹肉
呢个上碟好惊喜,估唔到用一个小碗子装,铺满蟹肉!

🌟老天

🌟大拖罗

▫️中拖罗

▫️甜虾

▫️赤身

▫️帆立贝,洒咗海盐同柚子皮

▫️面豉汤、柚子啫喱
食完寿司最后上的,柚子啫喱一般般,唔实身。

因为冇晚市堂食,餐厅应该都想做多啲生意,所以定咗唔同嘅时段用膳,每节90分钟,我食中午12点,塞车迟咗小小,前菜要食得急先可以追返隔离进度(因为师傅一次过serve 2组客人)如果赶唔上,寿司就会一次过上,唔会逐件逐件上(见到有其他客人真系直接一碟过)用餐享受度大减🤔

用餐时间其实唔系好够,食得急咗啲,而且师傅同客人嘅交流比较少,可能佢都太忙住整寿司😂

P.S. 预约要比按金,每位$200,钟意坐吧枱记得提出要求~