2024-09-27 0 浏览
以排天气开始凉凉地,打边炉就最适合不过,我地近近地去左元朗YoHo Mall 「牛大人」打边炉。牛大人最低食套餐,当然系澳洲极上和牛套餐,所有肉类都可以食,而且仲有餐厅每人赠送澳洲M9和牛牛丸2粒,和牛牛丸,爆多汁又弹牙,每次都唔够喉。台式汤底有十款选择,有辣有唔辣,我地选了鸳鸯锅,阿嬷养生浓汤锅&台湾凤梨汤锅,两款汤底都好清甜。肉类有豚肉,羊肉、多款不同牛肉选择。我地今次点了澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯牛小排、安格斯特选牛板腱,其中安格斯牛小排油花平均,油脂丰富,肉味浓郁,口感软腍小食都是必食之一,有松露老油条 、炸油条、炸午餐肉、真猪小香肠、士林盐酥鸡、傻蛋花枝丸,即叫即制,仲有台湾直送浆类、台湾直送饺类、海鲜质素都相当唔错。除了QR落单,自助区有多款火锅配料,多款酱料,饮品选择,同埋以家雪糕变左任食,真系饱到上心口。