2017-12-07 16 浏览
好一排懒出食评,今晚终于唔出唔得哩间响华姐清汤腩隔离ge 浜淹行居酒屋路线ge 日式餐厅。六点刚开始晚市,入到去撞到店员认真briefing 的一幕,听到原来系由日本番左新ge 清酒,老板正细心解释每款酒的特色呢店的一旁放左好多唔同款ge 酒同行朋友都想饮,但因小妹不好酒,所以最后只散叫左一杯浅酌(最后发现:原来叫左一支,饮唔哂,可以寄放系店到留待下次再饮嫁)先点了个芥末牛油果虾酱配饼干佐酒一流! 虽然小小一碟但酱ge 份量好多牛油果酱够特别配埋脆饼干就已经系一个简单好味ge 小食居酒屋点可以唔叫拉面最想试ge 「制霸拉面」今日竟然冇货...姐系迫我下次再泥姐叫左哩个 海老味噌拉面虾新鲜or not ,虾头ge 膏就系最好ge 证据海老味浓郁,仲有大量樱花虾系面!记得睇食评话哩碗面内有干坤果然~内有热石注意热石保持住汤拉面ge 热度慢慢食都唔怕啦~嗜牛的友人当然唔会放过Menu 上ge A5近江牛一上台见到分布得咁平均ge 油脂已经觉得值哂回票价响小铁板上轻轻煎一阵已经食得果然有入口即溶ge 感觉泥到全晚觉得最抵食ge 野食 - $25 一只、手掌咁大ge 九州生蚝!而且不限数量朋友唔
好一排懒出食评,今晚终于唔出唔得

哩间响华姐清汤腩隔离ge 浜淹

行居酒屋路线ge 日式餐厅。
六点刚开始晚市,
入到去撞到店员认真briefing 的一幕,

店的一旁放左好多唔同款ge 酒
同行朋友都想饮,但因小妹不好酒,所以最后只散叫左一杯浅酌

先点了个芥末牛油果虾酱配饼干
佐酒一流! 虽然小小一碟但酱ge 份量好多
牛油果酱够特别
配埋脆饼干就已经系一个简单好味ge 小食

居酒屋点可以唔叫拉面

最想试ge 「制霸拉面」今日竟然冇货...
姐系迫我下次再泥姐

叫左哩个 海老味噌拉面
虾新鲜or not ,虾头ge 膏就系最好ge 证据

海老味浓郁,仲有大量樱花虾系面!

记得睇食评话哩碗面内有干坤
果然~内有热石注意

热石保持住汤拉面ge 热度

慢慢食都唔怕啦~

嗜牛的友人当然唔会放过Menu 上ge A5近江牛
一上台见到分布得咁平均ge 油脂已经觉得值哂回票价
响小铁板上轻轻煎一阵已经食得

果然有入口即溶ge 感觉

朋友唔食蚝,我一个食左四只

好creamy 好新鲜、好mega 的蚝体
有意再泥多round 但已经成口蚝味

另一佐酒佳品:越泥越后悔冇order 成支酒

生烧明太子

份量好多,烧得好香
唯一挑剔点:哩到冇得加白饭

用紫菜包住送入口,满口明太子味

幸福~~~

不过略咸,因为明太子本身系白饭杀手呀

仲叫左d 烧物

满足的一晚