成日都会周围搜寻好食嘅夏威夷盖饭,中意佢色彩缤纷赏心悦目又好味😋 最近去荔枝角D2 Place就发现咗一间高质夏威夷盖饭𝗣𝗶𝗰𝗸𝗮𝗯𝗼𝘄𝗹,除咗餐厅预备好嘅款式,仲可以𝗗𝗜𝗬砌哂自己中意嘅食材,啱哂我口味❤️𝗕𝘂𝗯𝘂推介🔥👍 𝗗.𝗜.𝗬自选点会放过自己DIY嘅机会😳 DIY可以拣2款鱼生/肉类+1款配菜组合+1款底层。经典三文鱼同经典吞拿鱼两款鱼生切成方块,一口一粒,有咬口而不失鲜味;配菜组合彩虹🌈由蕃茄、青瓜、甜椒组成配上自家制酱油,色彩缤纷,酱油浓淡度刚好,带出食材鲜味又唔会过咸。👍 𝗧𝗵𝗮𝗶 𝗗𝗿𝗮𝗴𝗼𝗻|泰式青柠熟虾 𝗧𝗵𝗮𝗶 𝗟𝗶𝗺𝗲 𝗦𝗵𝗿𝗶𝗺𝗽酸酸甜甜嘅清新感🍋 泰式熟虾加上青柠汁,好refreshing,熟虾肉质爽口弹牙。蛋黄酱配菜组合包括菠萝、青瓜、蟹籽配蛋黄酱,蛋黄酱份量控制得好好,唔会抢味。底层自选黄姜椰菜花+半糙米饭,椰菜花切成粒,加入黄姜,两款加埋令口感充满层次感。📍Pickabowl 荔枝角长义街9号D2 Place 一期1楼112号舖

𝗕𝘂𝗯𝘂推介🔥
👍 𝗗.𝗜.𝗬自选