2022-04-04
牛丼,除左Sukiya同吉野家之外,大家又知唔知元祖系边个呢~其实就系呢一间东京Chikara Meshi啦(´▽`)之前据讲开到香港,旺角店好多人食,但系原来科学园呢度都有㖞!今次我系踩下单车先发现到,所以就外卖拎走返屋企食啦~唔知味道如何呢?~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~♡ 烧牛肉丼配温泉蛋 $55 (7/10)呢个丼,个人认为中规中矩啦,唔可以话佢难食,但系都唔系话好好味🤔堂食嘅话的确系会有啲优势既,外卖走就冇咁热,不过中肯黎讲,肉都算几多嘅,但系始终有返咁上下价钱。O 同Sukiya比较?Sukiya其实系抵食d,而且等候时间来比较,都系Sukiya取胜,可能因为佢哋即叫即整,要等15分钟好耐🥺但个人食落感觉又唔算太大分别呢~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~总之,偶然一试/想试吓佢两者之间嘅分别嘅话就可以试吓嘅,今次都系因为佢喺附近所以先食。堂食黎计呢,就一定系sukiya等得耐,所以如果计埋时间成本,其实就差不多🤔都ok抵食㗎!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♡ 烧牛肉丼配温泉蛋 $55 (7/10)
O 同Sukiya比较?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~