2019-09-15
八月十六追月晚, 2人饭脚食太兴。食脚话元蹄巧味㖞!19:30有位唔使等 8分钟后已有人企住等喇!西菁街呢间座位比较Yoho2期间逼少少。服务几好。马上椅打元蹄先。再来(左望右望)隔离枱锅汤的东西几靓, 一问系杂茶煲..咪搅 (除非冇𩠌食, 否则笔者绝不会点杂菜煲)。餐牌有个 胡椒鱼肚鸡锅 $70 就呢个啦!红烧元蹄(堂食)$58 一上枱: 哗2声。一声我喊,另一声隔离枱!"好大只呀"! 一会儿隔离都上, "吓!"左声, 佢地只细左个码 据食友讲:系我们今次的特大样子(色)非常好, 过张相。质感唔错, 皮冧入味, 好骨胶原feel。肉再冧dd就好(隔离话好冧,估计时间以细只计), 但配埋个汁食, 仍是咀lam-lam。胡椒鱼肚鸡锅上枱热呼呼的, 重滚紧...鱼肚大大块,都有四五块,咬入口个心未够软冧。鸡块反而老左d, 最后食剩2块鸡。汤底微辣都几好味。不过一次都够了。ps后来睇单见到"跟炉", 边有炉啫!今餐冇叫饭, 肉多都好腻好饱! $128找数。
19:30有位唔使等 8分钟后已有人企住等喇!
西菁街呢间座位比较Yoho2期间逼少少。服务几好。
餐牌有个 胡椒鱼肚鸡锅 $70 就呢个啦!
红烧元蹄(堂食)$58
样子(色)非常好, 过张相。
胡椒鱼肚鸡锅
上枱热呼呼的, 重滚紧...
ps后来睇单见到"跟炉", 边有炉啫!
今餐冇叫饭, 肉多都好腻好饱!
$128找数。