2022-12-15
屯门的盘子工房喺元朗国开分店了!新店以木系及水泥风为装修主调,仲提供宠物餐单,好适合带埋毛孩一齐嚟𝗰𝗵𝗶𝗹𝗹下🐾 整体食物质素高,无论主食定甜品都好好味,值得一试!店铺位置唔多,上次放假去排咗半个钟以上,记得做定心理准备了🫡🍝蟹籽蟹肉明太子忌廉意粉 $𝟵𝟴💫有惊喜🤩 蟹籽份量极多,明太子酱好𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺𝘆,每条意粉都挂到汁,但食落唔会滞,味道带点咸香,而意粉口感偏硬,食落啱啱好🤌🏼 另外意粉非常大碟,比起同类𝗰𝗮𝗳𝗲份量更多同足料,相对抵食,值得一赞,必试✨🍽盘子大早餐 $𝟭𝟮𝟴𝗔𝗹𝗹 𝗱𝗮𝘆 𝗯𝗿𝗲𝗮𝗸𝗳𝗮𝘀𝘁好丰富,除咗常见配料外,仲有特别啲嘅𝗰𝗿𝗼𝗳𝗳𝗹𝗲🥐、菠菜芝士薯仔波🧆、芝士蕃茄🍅等。整体味道不错,𝗰𝗿𝗼𝗳𝗳𝗹𝗲配上薄糖浆甜甜地,但觉得同其他咸食唔太夹~🍗单边鸡翼 配 香辣水牛城酱 $𝟱𝟴💫鸡翼炸得好脆,肉质嫩口,而且同酱分开,方便自己控制味道👍🏼 水牛城酱味道偏辣,好惹味🌶🍹石榴酸酸地梳打 $𝟰𝟱石榴味偏淡,有微微桂花香,好清新🌬☕️亲爱的提拉米苏牛角窝夫 $𝟳𝟴随碟附上一小杯𝗲𝘀𝗽𝗿𝗲𝘀𝘀𝗼可供自己调味,建议一路食一路加,以免太苦😛 但咖啡味有啲掩盖咗𝗰𝗿𝗼𝗳𝗳𝗹𝗲嘅牛油香
🍝蟹籽蟹肉明太子忌廉意粉 $𝟵𝟴💫
🍽盘子大早餐 $𝟭𝟮𝟴
🍗单边鸡翼 配 香辣水牛城酱 $𝟱𝟴💫
🍹石榴酸酸地梳打 $𝟰𝟱
石榴味偏淡,有微微桂花香,好清新🌬
☕️亲爱的提拉米苏牛角窝夫 $𝟳𝟴
随碟附上一小杯𝗲𝘀𝗽𝗿𝗲𝘀𝘀𝗼可供自己调味,建议一路食一路加,以免太苦😛 但咖啡味有啲掩盖咗𝗰𝗿𝗼𝗳𝗳𝗹𝗲嘅牛油香,而且𝘁𝗶𝗿𝗮𝗺𝗶𝘀𝘂酒味偏淡,有少少失望🫥