2023-05-19
排骨面 39HKD 排骨非常入味!如果觉得两旧排骨唔够满足,可以单点一份酱骨架。绝对唔会后悔!而且猪肉真系焖得好腍,喺自己屋企绝对需要几个钟功夫。配埋几块生菜,亦会觉得营养均衡,每次老公几乎都会嗌呢个。汤底亦都有一种独特香味,感觉应该都有加入蒜蓉。面煮得啱啱好,软硬适中。番茄鸡蛋打卤面 41HKD 炎炎夏日,酸酸甜甜嘅番茄好开胃。卖相亦都非常吸引。配有一些蒜蓉~番茄粒好多号满足。味道会稍微有少少偏甜,因为有蒜蓉嘅关系,食完记得嚼番香口胶呀 哈哈京葱羊肉饺 56HKD 店家全部水饺都系老板娘亲自手擀的,出面食唔到。最推介羊肉饺同芫茜饺,第二度未必有。羊肉完全无膻味,调味唔会太咸。美中不足系水饺size比较细,一份10只,如果系男仔就未必够饱喇。凉拌干豆腐 33HKD 斋食面同饺子会觉得有少少dry,所以就会嗌埋小食。有好多选择,例如土豆丝,海带丝等等,拌料都系同一款,搭配唔同食材,有画龙点睛的效果,值得一试~另外仲要推介葱油饼加蛋,猪手面,豆浆豆浆虽然系一支支,不过味道系微甜,健康又好味!但系留意返豆浆数量有限,如果超过两点去食,有机会卖晒~店面唔大,装修比较残旧,如果介意嘅朋友仔可能要
番茄鸡蛋打卤面 41HKD
京葱羊肉饺 56HKD
凉拌干豆腐 33HKD
另外仲要推介葱油饼加蛋,猪手面,豆浆
豆浆虽然系一支支,不过味道系微甜,健康又好味!
但系留意返豆浆数量有限,如果超过两点去食,有机会卖晒~
店面唔大,装修比较残旧,如果介意嘅朋友仔可能要考虑下啦。
题外话/补充资料:
店内无抽油烟机,所以如果有人嗌咗需要煎嘅食物,可能就会觉得大油烟啦。冷气亦都唔系太够,所以大家记得著凉爽啲!
通常唔需要等位架^_^