2023-12-13 28 浏览
天气逐渐转凉,呢个时候食返碗热辣辣嘅拉面就最合适啦今晚去观塘行完街之后想食日本嘢,就嚟咗面屋常胜食食店装饰几有特色,感觉充满回忆,彷佛带我哋进入咗一条通往过去嘅时光隧道叫咗两碗嘢食,第一碗系黑蒜油豚骨汤叉烧拉面,另一碗系野菜味噌拉面,除此之外仲嗌咗四样小食,包括炸鸡软骨,吉列炸蚝,炸饺子同埋炸鱿鱼须呢间舖头最特别嘅地方系佢所有汤底都不含味精,不过两碗拉面嘅黑蒜油豚骨汤同埋味噌汤底都非常之浓郁,可以感觉到师傅用心制作,而且送嘅份量都几慷慨,又有得选择面嘅软硬程度,性价比好高几样小食之中,我觉得炸饺子同埋吉列号最好食,所有炸物都好香脆,又唔会过分油腻,为呢餐晚饭作出完美嘅点缀呢间食店座位唔多,不过干净卫生,而且地点方便,食物价钱公道,份量慷慨,拉面不含味精,既健康又好食,值得推荐#面屋常胜
天气逐渐转凉,呢个时候食返碗热辣辣嘅拉面就最合适啦

今晚去观塘行完街之后想食日本嘢,就嚟咗面屋常胜食

#面屋常胜
2023-12-13