2021-06-13 228 浏览
之前喺附近食饭,发现咗呢间布置得好靓嘅小店,见佢啲食物都几吸引,所以今次特登嚟试。近门口一排嘅落地玻璃,令到小店好光猛,感觉好开阳。对住落地玻璃嘅系一排吧枱,我见到有人叹住食物咁样开conference call,都几爽。Lunch Menu都几多选择,总共有10款唔同类型嘅食物,我地今次拣咗Steak and Fries,北海道扇贝配野菌糙米饭黑松露乳酪酱,包埋一杯热咖啡或者热果茶。留意餐汤系要加$38,今日系蕃茄汤。蕃茄汤夹蕃茄味道浓郁,一饮第一个感觉系好酸,用面包店嚟食其实系好食嘅,但系可惜面包只得两小块,余下嘅汤就咁饮对我地来讲真系好酸。牛扒咁嘅价钱中规中矩,但系薯条就非常出色。至于个北海道扇贝糙米饭有啲惊喜,配埋个黑松露乳酪酱食非常好味。至于热咖啡就中规中矩,唔系我杯茶。另外叫咗一个cappuccino,要加$28 ,ok啦,似乎呢度嘅咖啡唔系好啱我地嘅口味,不过食物质素系OK嘅。
2021-06-12