2023-06-09
充满希腊风情的蓝色小屋令人有一种置身外地的感觉。这间三层小蓝屋海景餐厅以蓝色外墙及拱形装潢,打卡一流。座位舒适开扬又可以远眺白沙湾游艇会海景,一边欣赏美丽的海影,一边品尝美食,超级写意。其实我哋都嚟过好多次,虽然唔可以话超级好食,但我觉部分食物都不错的。反而,我食过几次觉得意粉一般。所以今次叫了Prime House Ground Beef 🍔 汉堡、芝士、蕃茄、生菜🥬的配搭一定稳阵嘅,加上香脆的粗薯条,都系餐厅热门之选。Egg Benedict 🥚因细佬仔叫Benedict的关着,通常我哋见到egg Benedict 都会叫😋呢个都算系几好味的。Seared Tuna Salad🍣因为妈妈唔想食咁油腻饱肚嘅关系,叫了一个煎吞拿鱼沙律,又几清新噃,酸酸地好开胃。Milk Shake (chocolate +Strawberry) 食完仲可以慢慢行去白沙湾码头吹吹海风添🥰
Prime House Ground Beef 🍔
Egg Benedict 🥚