2017-06-17 199 浏览
怀旧既装潢好有味道,放满明星黑胶唱片,店铺名亦够哂特色「炸理卤味」,同朋友讲起有呢间店名既时候,大家都在笑。一入黎店铺播紧梅艳芳既「似水流年」,细个好钟意既一首歌👏🏻,接落黎都不段播一些经典歌(陈百强、叶倩雯、许冠杰、张国荣等等....),实在充满情怀同回忆,旧歌真系无得顶👍🏻,多谢老板既用心,令自己好似坐紧时光机回到80年代。餐纸上既所有食物我都想食,无野唔食得或唔想食😂滋味鸡髀餐 $38青柠话梅梳打天气好热,就算平时唔钟意饮气水既我都叫左杯青柠话梅梳打,好够气,酸酸甜甜超醒神开胃,完全打开哂味蕾。卤味鸡髀 相比炸脾我更爱卤水,店员贴心附上胶手套。感动,终于食到好味既卤水鸡脾😭,肉质嫩,味道够,炆得好入味👍🏻好味道😋好耐无食过炸野了,之后叫左一连串既炸物😋炸理正菜 $32粟米仔👉🏻最想食既秋葵竟然无货😭,唔紧要,最后转左粟米芯一样好食,甜甜地充满粟米香。莲藕👉🏻都系第一次食,爽爽脆脆。鲜冬菇👉🏻太薄,食唔出口感。翠肉瓜👉🏻比想像中好食,有肉汁,清新好食。南瓜👉🏻感觉似系蒸熟再炸,因为炸既皮够薄,所以食落唔似日式天妇罗。炸理芝心海龙波波 $38果然好食,口感弹牙,咬开见到芝心,配埋黑松

餐纸上既所有食物我都想食,无野唔食得或唔想食😂
滋味鸡髀餐 $38
青柠话梅梳打

卤味鸡髀

好耐无食过炸野了,之后叫左一连串既炸物😋
炸理正菜 $32

莲藕👉🏻都系第一次食,爽爽脆脆。
鲜冬菇👉🏻太薄,食唔出口感。
翠肉瓜👉🏻比想像中好食,有肉汁,清新好食。

炸理芝心海龙波波 $38
果然好食,口感弹牙,咬开见到芝心,配埋黑松露沙律酱大大加分。

炸串和牛粒 $15
牛味浓郁,平时食牛扒食开五成熟,所以个人感觉熟左少少。
炸串纽西兰特大咖啡菇 $24
完全无菇既苦涩味,有口感有肉汁,因为菇太大只我个嘴又细既关系,食既时候要张到个口最大😂搞笑。
因为有叫野饮,所以食左好多炸野都唔觉得干。
最后食完哂所有野记得自己清理返。☺️
充满情怀,加上食物不俗,「炸理卤味」值得一试。
2017-06-16
  • 卤味鸡髀