2021-10-05 48 浏览
好想去旅行🧳好挂住日本🇯🇵。近近地去 #马头围道 就有得打下卡影到靓相嘅,日式⛩装修布置嘅 十户 居酒屋🏮,店内店外都充满着日本昭和年代气息。去居酒屋当然要食🍣刺身同埋饮番杯🍶清酒,串烧更加系必点之物。先黎 特选刺身五点盛、烧鸡泡鱼干 、清酒煮海蚬 做前菜开胃,再来一口清酒😜,咁先够chill 同relax 😌。松脆炸物一点要点番个野菜天妇罗🍤,食天妇罗其中一件炸物好似系水果🍐,食落好清新,依个几特别😊。粒粒小蕃薯🍠亦系唔错,比起平时一片片蕃薯🍠一粒粒更香甜可口。串烧我就点番啲肉类饱下肚先,厚切美国牛脷、烧牛舌尖,烧羊架 ,烧烤香脆外层内里仲系嫩口唔会干晒,喜欢软滑肉质可以试下 西班牙豚腩肉。明太子鸡肉串就够晒咸香,本来谂住叫鸡园骨但系我见到鸡胸软骨我就决定点嚟试吓,原来 鸡胸软骨 就系鸡背脊条软骨,我都系第一次烧烤方法食依件软骨,都几特别又有咬口。饮饱食醉后点番杯 乳酸梳打饮品 同 木村蜜瓜汁 清一清口腔味蕾。我仲攞左出门口影相打卡📸。咁先似去左一转伪日本🇯🇵。
好想去旅行🧳好挂住日本🇯🇵。
近近地去 #马头围道 就有得打下卡影到靓相嘅,
日式⛩装修布置嘅 十户 居酒屋🏮,
店内店外都充满着日本昭和年代气息。

先黎 特选刺身五点盛、
烧鸡泡鱼干 、

2021-09-30