2023-07-29
同小朋友Staycations晚上到酒店楼下FINDS食晚餐,环境清静舒服,空间感十足! 装修好精致,影相打卡一流! 餐厅主打北欧菜,今次我地就各自点了晚餐 + 儿童餐。儿童餐的餐垫餐具全部都系以MARCUS & MARCUS盛载,有3个选择,全部都系以小朋友钟意的食物配搭,有汤有鱼有猪有牛各有选择,满足不同口味小朋友的需要,而且份量都够,每份套餐更跟埋MovenPick雪糕及橙汁/ 苹果汁添,惊喜地竟然还有马卡龙,相当丰富! 肉酱意粉软硬度适中,肉酱唔会太多,几好味,另外个餐亦有粟米蔬菜,营养均衡。而肉丸呢就配薯蓉,对唔钟意食饭/ 意粉的小朋友又系一个新选择。至于大人就点咗北欧四道菜晚餐:前菜: 挪威三文鱼惊喜六重奏:好特别的前菜,以不同的烹调方式处理的三文鱼,但都系爽口的,钟意食三文鱼唔好错过餐汤:香烤龙虾浓滑三文鱼汤:食完6种不同口味的三文鱼,当然要试埋佢个三文鱼汤,配合埋龙虾的好味的,唔会话太咸太滞,比起一般的西汤,清D几好!主菜:轻煎银鳕鱼柳:大大旧的银鳕鱼柳啖啖肉,肉质鲜嫩好好味,一人份量我觉得刚刚好,轻轻煎一煎,留住咗个肉质鲜味,唔错~甜品:我就拣咗越橘莓忌廉芝士MOUS
餐厅主打北欧菜,今次我地就各自点了晚餐 + 儿童餐。
至于大人就点咗北欧四道菜晚餐:
前菜:
餐汤:
主菜:
甜品:我就拣咗越橘莓忌廉芝士MOUSSE CAKE,除咗有蛋白脆饼,仲有越橘莓果冻及杂莓雪芭,个杂莓雪芭酸酸地几特别,有种令人想一食再食三食,夏天食呢个真系好啱Feel好正呢!
北欧菜的餐厅选择真系唔多,FINDS绝对系其中一个好的选择呢!