The Grill Room (銅鑼灣廣場二期)

2023-08-23 137 浏览
《The Grill Room》📍铜锣湾站一行入去就俾佢嘅室内设计惊艶到,设计风格系high class时尚和带有一啲欧式风格,墙身仲有一大个落地玻璃柜系摆满晒唔同种类的红酒、白酒、香槟等,而且仲有好有feel嘅背景音乐🎵系一个好适合去同朋友庆祝生日同chill的好地方(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)💜 Beef Tenderloin 香煎慢煮牛柳伴日本南瓜杏鲍菇 配 牛肝菌牛肉原汁🍴 💰$308一上枱系望到有两大块好厚实的牛柳,本身叫咗五成熟,所以中间系会有一啲通红,切落去系好容易切开,而且咬落去嘅第一啖系一啲都唔靭,完全冇筋,而且烹调得好淋和锁住肉汁↖(^ω^)↗由于本身牛柳系烹调嘅时候煮得好够味(有盐同胡椒去腌等等),所以就算唔落其他酱汁已经好够味(^^)酱汁方面,另外再提供三款比我哋去选,当中会有两款系有辣的味道,另外一款系有少少酸的味道👅本身啲盘上亦都有提供牛肉汁和黑蒜汁比我地点,个人推介牛肉汁同黑蒜汁🙌盘碟上亦都有烤过的鸡髀菇和一块块的南瓜🎃片,食落去有焦香的味道,简直系舌尖上的美味口感( ̀⌄ ́)幸福指数:😻😻😻😻😻/5💜 Crab Meat Risotto 蟹钳肉蟹黄南瓜意大利饭🍴 💰
《The Grill Room》📍铜锣湾站

幸福指数:😻😻😻😻😻/5

💜 Crab Meat Risotto 蟹钳肉蟹黄南瓜意大利饭🍴 💰$248
本身到访前就见到好多人推荐食呢一款蟹肉意大利饭,所以就叫咗来试🤩一上枱就望到俾咗好多蟹肉🤭个份量一啲都唔孤寒!🫡
Ps起上黎仲有南瓜拉丝和南瓜蓉添(加分🥹🫶)!
食落第一口系好creamy挂满左满满的蟹膏和南瓜蓉香味,令到你食嘅每一啖都有浓厚的口感,一粒米都冇被遗漏咁( ´▽`)
而且配料仲有南瓜籽、南瓜粒、几块烤过的芝士脆片,面头亦布满了主角-蟹肉🦀(意大利饭的精髓)~将所有混合埋一齐食系有好多重口感🤭🫶

💜Garden Eve🍹 💰$58
Orange, apple, cranberry passion fruit purée, ginger ale
饮落去系好清心爽甜,饮落去有浓浓的橙和苹果味道,而且仲有淡淡的玫瑰幽香🌹

幸福指数:😻😻😻😻/5

💜面包🥖
每一个餐枱都会有面包附送,我哋𠮶台有两个餐包再加牛油,当我哋食一口面包时系意想不到的脆口感,而且佢做到入面松软嘅效果,加上牛油🧈就系100分💯餐包🤤🤤

*需另加一服务费

Yumyum舔舔脷指数:🧸🧸🧸🧸🧸🧸/6
环境指数:🧸🧸🧸🧸🧸🧸/6
服务指数:🧸🧸🧸🧸🧸🧸/6
性价比指数:🧸🧸🧸🧸/6
回头指数:🧸🧸🧸🧸🧸/6

(满分为🧸🧸🧸🧸🧸🧸)

以上属小编主观(非专业)食评,所有意见只供参考
( ´▽`)

📍The Grill Room