2019-07-24 395 浏览
前日听同事介绍话呢间火锅店好正,好新鲜。趁同事生日,于是订位庆祝。订位时,接听同事话可以拎旦糕上去,免费嘅。环境都算唔错,但坐就非常迫,加上门外嘅时候已经听到好多普通话,有好多内地男人好似饮醉咗咁样,不停叫嚣,讲嘢非常非常大声!经常性行来行去周围敬酒。我地成班同事根本好难倾计!我坐落去嘅时候,发现非常非常唔舒服。因为地下好立次次,好似好耐未拖过地咁样,间中仲闻一阵阵嘅酸寒味。至于食物质素我又唔觉得非常好,因为叫咗一碟虾,虾好似已经死咗好一段时间,唔太新鲜。牛肉亦都唔觉得好鲜红色,而且价钱都唔平。分量而且好少,如果你系五个人以上的话根本系唔够食。汤底落咗好多味精,未打完边炉就已经非常口渴,我哋饮嘢仲多过食嘢。这服务态度都非常麻麻,经常性出现走单,同埋职员面口一啲都唔好。除咗典型黑好黑面之外,对香港食客好似唔太有耐性咁样,对职员会同内地食客打牙较,变相经常出现职员挂住吹水,而忽略其他食客嘅要求。职员拎个蛋糕出嚟,竟然冇帮我地雪,仲理直气壮咁样话,佢哋从来冇讲过会借出雪柜帮我地雪蛋糕。要雪柜的话系另外收费。我哋今次庆祝生日嘅饭局相当不愉快

我地成班同事根本好难倾计!

职员拎个蛋糕出嚟,竟然冇帮我地雪,

我哋今次庆祝生日嘅饭局相当不愉快

2019-07-13