2021-07-19
有一种餐厅系食个「回忆」,其中一间就系呢间Station 3,想当年中学圣诞同成班fd一路食,食完就玩boardgame慢慢坐,回忆中啲嘢食都几大份又可以坐几耐。今次心血来潮就再嚟食返回忆嘅感觉同味道。环境位置 |环境位置都算方便,喺地铁站行5分钟左右到,入到去我见同好耐以前食嘅布置差不多,特别系梳化啊,装修都差唔多,成个大专回忆返晒嚟😂佢位置都几多,坐到几多人,而且有啲大梳化,都叫做坐得几舒服,放下袋喺梳化都得,同样地都系有少量board game 喺度,不过我 8点去就见大部分人都系食饭。食物方面|意式芝士焗肉酱阔条面 $98睇落都几大份,肉酱几多,不过芝士觉得可以再多啲黑松露鲜菌烩意大利饭 $122呢个好似比肉酱意粉更加出色同大份,一上到嚟劲香黑松露味,而且味道唔会太咸,意大利饭嘅软硬度都OK,主要系几大份啱几个人一齐分享。虽然佢带子唔系大粒𠮶种,但佢带子份量都唔少,整体都可以。 $98炸鱼手指、炸带子、炸虾、炸鱿鱼圈、炸蟹钳款式选择几多,样样都够热,3个人share每人有一样啱啱好够分🥰真系超邪恶😹墨西哥鸡翼|有6只,鸡肉嫩滑,酸酸辣辣嘅酱汁都几开胃,平时少啲机会食到呢种味蓝莓
食物方面|
意式芝士焗肉酱阔条面 $98
睇落都几大份,肉酱几多,不过芝士觉得可以再多啲
黑松露鲜菌烩意大利饭 $122
炸鱼手指、炸带子、炸虾、炸鱿鱼圈、炸蟹钳
蓝莓乳酪
同平时饮开嘅乳酪差唔多,蓝莓味都几重
热情果绿茶
柠檬红茶