2016-12-15
- 今次我同朋友黎到位于旺角同奥海城之间既甲天下正宗桂林粉,就系因为佢个名够特别(其实系唔知咩叫甲天下HAHA),而且一望觉得价钱唔贵,又肚仔饿,咁就入去一食究竟啦~ - 门面够晒霸气! 因为佢个招牌特别光特别亮~『甲天下』三只大字异常凸出,气势十足!如果门口加埋餐单,可以比有意想食既朋友可以未食先知价钱,将会更好!- 店内设计以木为主,有少少身在当地既感觉~最特别既地方系,当你落左ORDER之后,你系可以闻到店员整紧你个餐既香味!令到你未食都流晒口水!- 呢张纸就系MENU,价钱同有咩食完整系列晒出黎,有部分食物既名可能未听过,你当店员既时候,佢相当乐意为你解答!不过当然,如果有图片辅助绝对会更好! - 干炒桂林米粉; 配料: 单骨鸡翼丶香煎豆腐丶生菜丶葱,等等‧‧‧‧‧‧个桂林米粉既口感有少少似软身既乌冬~有微微既辣味,配合埋葱香同埋其他配合既精华,令到个粉好香浓丶好入味! 超正!单骨鸡翼整得好脆! 因为单骨既关系,可以一啖爽爽咬~ 亦都仲有肉汁系入面,又好口感又好味更加肉汁非常,一定要食!!!香煎豆腐都几滑,即叩即煎热辣辣 ~ 加埋个吸收左D汁既菜, 啖啖都系滋味 :D整体而
『甲天下』三只大字异常凸出,气势十足!
如果门口加埋餐单,可以比有意想食既朋友可以未食先知价钱,将会更好! - 店内设计以木为主,有少少身在当地既感觉~
令到你未食都流晒口水! - 呢张纸就系MENU,价钱同有咩食完整系列晒出黎,
个桂林米粉既口感有少少似软身既乌冬~
整体而言,个粉真系超级好味! 浓浓既味道,加埋各有各特色既配料,真系好味到不得了!
1定要食!!! 1定要食!!! 1定要食!!! - 可以任拎既腌青椒同腌萝卜,
拎多多又得,拎少少亦得!
本人唔食青椒,唔知咩味HAHA, 但腌萝卜味道非常唔错,
一个几爽既开胃前菜,亦都可以配合个粉一齐食! 都几好入口。