2024-03-27 1756 浏览
中环嘅pizza店真系多到数唔晒,全部啲饼皮望落都外脆内软超级正,本身拣去La Camionetta系因为有个超抵嘅lunch set,但原来只系平日有,所以最后就单点咗个La Camburrata($228)同埋Cold Cuts Platter(全份好似大概$120)🤓Pizza除咗布拉塔芝士,仲有Fior Di Latte呢种水牛芝士、白毛猪火腿、少少蕃茄仔,肉嘅份量对得住价钱,而且批底完全冇令我失望,热辣辣、外松内软、厚薄适中,最重要系切开芝士𠮶吓真系超正,虽然铺得有啲核突🤣连埋芝士嘅奶香成个薄饼即刻冇咁腻,不过两个人食真系会饱到顶胃,下次都系等平日嚟食lunch set,又有得切芝士、又可以share两款口味😝当我哋见到份Cold Cuts Platter咁大,就开始后悔点解唔嗌半份😂入面大概有4种唔同嘅火腿,我最钟意面头肉色𠮶款(原谅我平时完全唔会买嚟食所以唔太识分🙈),食落好似我曾经试过嘅风干黑毛猪火腿、肥瘦适中,配埋松软嘅面包就啱啱好👍🏻最后我哋都要攞走啲食剩嘅面包,呢度两碟嘢分分钟够三个人食😆
Cold  Cuts  Platter

Cold  Cuts  Platter