2025-01-06
老友就系喜欢即兴,话说发现附近有间好特别嘅名叫 Dozy的 Cafe,位于深水埗基隆街199号,约埋一齐去食嘢打卡!去到门口完全睇唔出系一间cafe,但系入到去就充满嬉皮士嘅感觉,好有个人风格,净系睇幅墙画嘅画,已经知道唔简单!坐低第一件事即刻点餐!我最钟意食温泉蛋🥚所以拣咗明太子酱温泉蛋🥚蟹肉意粉🍝 好多时喺出面食蟹肉意粉,你唔会知道佢系咪真系蟹肉,但系我食得出佢嘅蟹肉系坚蟹肉🦀 你问我点解? 你嚟试下咪知啰😆朋友就叫咗个慢煮香草鸡扒🐔牛油果酱🥑意粉佢嘅意粉爽口得嚟唔会硬,鸡扒好新鲜。仲有,佢系用新鲜牛油果🥑做酱汁,而唔系买现成嘅牛油果酱🥑非常有诚意👍🏼天气冻,最好就系饮返杯热Mocha!佢哋系用优质咖啡豆磨成的,所以饮落去好香,一啲都唔酸☕朋友就叫咗杯 Dirty🍫冻朱古力真心讲 Cafe老板 一啲都唔吝啬😆你睇呢杯 Dirty佢落咗几多朱古力粉🍫非常揼本😆我最钟意佢就系唔分时段,你去到想坐几耐就坐几耐,完全冇压力👍🏼 喺深水埗基隆街难得有一间咁大间嘅 Cafe,又可以食意粉🍝又可以饮咖啡☕,实在难得👍🏼最重要系食材用料一啲都唔马虎,而且地方干净,成个厨房open畀你睇晒都唔怕👍🏼
坐低第一件事即刻点餐!
朋友就叫咗个慢煮香草鸡扒🐔牛油果酱🥑意粉
非常有诚意👍🏼
朋友就叫咗杯 Dirty🍫冻朱古力
仲有得 join member 储积分,所以各位唔好食完就畀钱就走人,记得下载 QR Code 做 member 储积分😉