呢间小店位于湾仔一条街嘅角落位置,岩岩去个阵好似寻宝,玩游戏咁,差啲揾佢唔到~最后揾到嘅时候发现佢系一间几有情调,充满异国同复古风味嘅西式餐厅,感觉番番去八九十年代嘅餐厅食饭,而灯光昏暗柔和,同另一半系度食晚饭都非常有feel同浪漫!✎ 避风塘猪排表面洒有炸蒜,黑毛猪煮到九成熟,系梅头肉部份,油花丰郁,口感唔会太油腻,亦都唔会干涩,略肥美滑嫩,入口即散发诱人嘅肉味同炸蒜味!✎ 冬阴功大虾意粉意粉有咬口,充满冬阴公味,酸香微辣。虾都几爽口。有小小芝士粉调味~✎ 咸蛋黄酱凯撒沙律 满布咸蛋碎同面包碎,食生菜嘅时候满满咸蛋味道,同时口感爽脆。另外亦有一啲咸鱼碎,令到成碟沙律Fresh得黎唔会太寡~

✎ 避风塘猪排

✎ 冬阴功大虾意粉