2019-05-26 97 浏览
前排朋友介绍呢间以粉蓝色为主既bakery,蓝色控既我就约埋好姊妹同佢男朋友加埋fiancé过黎试下💙💙入到去waitress话暂时得两个位,叫我哋坐住先,因为铺头非常细,只有10个位,真系一间小店💙钟意少人较宁静既环境。我谂店主系一个好钟意猫嘅人,因为见到墙上挂左几幅猫猫相,又有猫猫摆设,外卖杯都见佢痴住只猫猫贴纸既logo🐱连杯垫上面画既avengers都变左做猫猫,好可爱!我地点左蒜香银鱼蚬肉意粉、番茄虾意粉、安格斯牛肉芝士汉堡同All day breakfast。蒜香银鱼蚬肉意粉既蚬肉都几多,同埋都算大只,食落唔腥,好香蒜味,不过略嫌意粉唔够弹牙,有啲腍。番茄虾意粉🍅🦐🍝有五只虾🦐🦐🦐🦐🦐咁多,几爽口弹牙,虾味唔算好浓,番茄味就好浓👍🏻👍🏻👍🏻意粉都系偏腍左啲。安格斯牛肉汉堡🍔都几juicy!唔会煎到干争争,保留到肉汁。有生菜🥬、番茄🍅、芝士🧀,够晒fresh 。如果有埋🍟就正喇!All day breakfast有惊喜!之前都讲过甚少出去食all day breakfast,因为觉得好多时用既食材都好普通,无咩特别,自己都轻易煮到。但呢度好有心思,手工面包唔系普通方包,特别欣

All day breakfast有惊喜!
之前都讲过甚少出去食all day breakfast,因为觉得好多时用既食材都好普通,无咩特别,自己都轻易煮到。但呢度好有心思,手工面包唔系普通方包,特别欣赏佢块红莓杏桃包,chewy得黎烘到脆身🤤👍🏻如果佢有得卖一整个就好!芝士肠亦都好正,爆芝程度10分!唔系普通街市货色,系靓野!ham都系优质货,唔系普通夹三文治个种,食落有啲烟熏味👍🏻炒滑蛋炒得好靓无过老,保留到蛋汁,真系几滑!沙律加左醋够开胃。炒杂菌又够香!烟三文鱼唔会腥同干,唔系劣质货。牛油果酱🥑好好食,专灯留啲系切粒既牛油果混系啲酱入面,食落口感有层次啲!而且佢既牛油重砌到成朵玫瑰花🌹咁靓,实在不得不赞赏厨师既心机同刀功!

黎之前见呢度啲野饮有好多得意既拉花😍好期待呢!我地叫玫瑰鲜奶🌹🥛、紫薯鲜奶💜🍠🥛、抹茶鲜奶🍵🥛同玫瑰咖啡鲜奶🌹☕️🥛。玫瑰咖啡鲜奶唔系menu上,系waitress主动问要唔要加咖啡。玫瑰鲜奶上简单地拉左朵玫瑰花🌹,
玫瑰味比玫瑰咖啡鲜奶浓,但相对比较甜。玫瑰咖啡鲜奶既拉花系可爱既柴犬。紫薯鲜奶系最好饮💜😍👍🏻紫薯味浓,拉花有惊喜!系比卡超入面既毒气丸,个样好盏鬼!
😂😂抹茶鲜奶拉左mario只恐龙🦖🤣我地重估系三眼仔,拉花师话周围都画三眼仔唔特别,所以唔画了,重话第一次画呢只恐龙😜抹茶鲜奶望落只色几靓,可惜味道就太假,化学味主导了,如果用上靓啲既茶粉就正好多呢!

食饱主菜,当然要点甜品呢!我地坐低之后,keep住有好多街坊黎买蛋糕!重要唔系后生仔女,系啲uncle auntie级既客人!连呢个年龄层都吸引到,证明佢地既蛋糕好好味!
我地都惊食完主菜会卖晒,专灯叫waitress帮我地留起🤣到我地食紧既时候,已经卖晒了!好厉害!

我地试左芒果🥭拿破仑、芒果🥭忌廉卷蛋、chocolate truffle🍫同green tea tiramisu🍵。

最钟意芒果拿破仑!虽然我唔好芒果,但酥皮做得非常酥脆,有好多芒果粒👍🏻做到甜而不腻,如果有杂莓味既拿破仑就正😜

🥭芒果忌廉卷蛋看似普通,但蛋糕做到很松软👍🏻一啲都唔干。

Chocolate truffle用上法国58%既朱古力🍫,唔会太甜,朱古力味香浓,Mousse很滑👍🏻👍🏻

Green tea tiramisu偏重mascarpone cheese,茶味跟抹茶鲜奶一样,不过唔算太多,所以无咁假。

最后重买左两包曲奇,拣左燕麦红莓曲奇同朱古力腰果曲奇🍪。好食到停唔到口🤪🤭🤭两款都松化得黎唔太甜,燕麦红莓曲奇牛油味香浓,又有酸酸甜甜既红莓。朱古力腰果曲奇可可味香浓又有香脆腰果。下次去要再扫多几款口味呢!