餐厅: 奇華茶室
资讯:

2024-09-27 913 浏览
话说今日陪妈咪返湾仔律敦治覆诊,做物理治疗要等两粒钟,所以就行咗落去皇后大道东揾食。见到奇华饼店隔离有条通道,就好奇行上去睇下系乜东东;原来系一间茶餐厅!入到去充满怀旧气息,天花板有童年时吊上天花板嘅旧式电风扇。可以选择卡位,亦都可以坐房,因为过咗食午饭时间,我就可以自己一个坐喺间房度,享受呢个怀旧午餐。今次拣咗红酒烩牛脷饭 Set Lunch。先嚟一个白汁忌廉汤🍲以往喺其他餐厅食烩牛脷🍛饭,都只系得三四块牛脷🍛,但系呢间真系落重料,有成六七块👅,好似食极都食唔完咁🤣然后再嚟餐饮☕点知仲有个雪糕🍨🍪曲奇甜品,真系惊死你唔够饱😂😂讲返转头,其实我几欣赏呢间餐厅,因为佢会聘请一啲特殊人士,佢哋都系被社会遗忘的一群,但又好做到嘢㖞,希望大家多多支持呢间奇华冰室🥰🥰

入到去充满怀旧气息,天花板有童年时吊上天花板嘅旧式电风扇。

今次拣咗红酒烩牛脷饭 Set Lunch。
先嚟一个白汁忌廉汤🍲

2024-09-27